Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsános gombás tojás Kínából

Padlizsános gombás tojás Kínából
Padlizsános gombás tojás Kínából
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még nem tudtam, mit csináljak a padlizsánból, ezért ezen a honlapon nézelődtem - de nem találtam olyat, amit el tudtam volna itt készíteni, vagy kedvem lett volna hozzá, ezért végül úgy döntöttem, hogy majd kiötlök valamit magamtól. Eszembe jutott egy spanyol családi ismerős padlizsános, tortillának nevezett omlett-szerűsége, és a jünnani rizsteraszoknál volt lehetőségem megnézni, hogy a helyiek hogyan csinálnak egyszerű, de finom ételeket különböző zöldségekből. Kíváncsi voltam, milyen lesz, ha azoknak a fűszerezését vegyítem azzal, ahogy arra a spanyol ételre emlékszem - és nagyon finom lett!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészítés: A padlizsánt falatnyi kockákra vágjuk, majd kicsit megsózva félretesszük - ettől picit kiereszti a levét, és talán így jobban lehet sütni. A vöröshagymát szokásosan fölvágjuk pici szeletekre, az újhagymát karikákra. A paradicsomot és a gombákat kis falatnyi darabokra vágjuk. Egészen apró, pici darabokra szeleteljük a meghámozott gyömbérdarabot - ízesítésnek lesz, és túl erőteljes élmény, ha valaki egy nagyobb darabba harap bele. Ugyanígy teszünk a fokhagymával, vagy ami még egyszerűbb, egy lapos széles dologgal rácsapunk, így könnyen lejön a héja, majd a többi csapástól szálakra törik. A fokhagymát és a gyömbért összekeverjük egy kis tálban - már most érződik ezen a kettősön a könnyű, zöldséges kínai ételek finom aromája. Hozzászagoltam a majoránnát, és úgy véltem, illenek egymáshoz.
  2. Felmelegítjük az olívaolajat a serpenyőben, beleszórjuk a gombát és a hagymát, és közepesen nagy lángon együtt sütjük őket. Megsózzuk. Amikor a gomba már nem nyers, és nagyjából elfőtte a levét, hozzátesszük a padlizsánt, hogy együtt süljenek. Amikor már kezdenek összemelegedni, beletesszük a gyömbért és a fokhagymát. Hagyjuk rotyogni, összesülni a dolgokat, és addig fölverjük a tojásokat. A felvert tojáshoz hozzákeverjük a szójaszószt és egy kis majoránnát.
  3. Amikor összefőtt a padlizsán a gombákkal és a fűszerekkel, hozzáadjuk a paradicsomot és a zöldhagymát. Ezeket nem sütjük sokáig, hogy friss maradjon az ízük. Ezek után hozzáöntjük a tojást, és hagyjuk szétfolyni a zöldségek között. Megvárjuk, amíg az egész összesül a képen lévő tojásos-zöldséges lepénnyé.
  4. Önmagában talán sok lehet, ezért vajjal, teljes kiőrlésű barnakenyérrel enném, hozzá friss, édes almával, gyümölcslével. Félszáraz vörösbor is finom lehet hozzá, vagy ha sajtot reszelek a tetejére (ezeknek a nagy része viszont itt Kínában nem túl általános dolog:) )
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 673
elküldve: 1
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Monsieur Risotto di Penne

Mióta szakács: 2016.02.24.
1 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig, reggeli, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges tojás, kínai padlizsános tojás, padlizsános tojás kínai módra

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

355
vöröshagyma 1 kis fej
gomba 5 közepes db
padlizsán 1 db
fokhagyma 2 gerezd
gyömbér 1 hüvelykujjnyi
paradicsom 1 közepes db
újhagyma 1 közepes db
tojás 3 db
szójaszósz 3 ek
0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
olívaolaj 4 ek