Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsános grillsaláta zöldfűszerekkel

Padlizsános grillsaláta zöldfűszerekkel
Padlizsános grillsaláta zöldfűszerekkel
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy újabb sali, amit szabadtéri sütögetéshez fejlesztettem ki.

hozzávalók / 4 adag

A salátához

Az öntethez

A tetejére

ajánlat

Reggelinek is finom, fokhagymás pirítósra pakolva ill. pur-pur kenyérrel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Karikázzuk fel a padlizsánt vékonyra héjával együtt, tegyük egy szűrőbe, helyezzünk rá egy nehezebb edényt, ami lenyomja.
  2. Hagyjuk állni fél órát, amíg nagyjából kiengedi a levét.
  3. Addig összevágjuk a friss zöldségeket: paradicsomot, paprikát, uborkát és egy mélyebb tálba tesszük.
  4. Kevés felforrósított olajon megsütjük a padlizsánkarikákat, ha kicsit kihűl, összeforgatjuk a zöldségekkel.
  5. Végül a rozmaringot és a bazsalikom leveleket is bedobjuk a serpenyőbe, és megsütjük.
  6. Elkészítjük az öntetet a hozzávalókból, rátesszük a salira.
  7. Végül díszítjük koktélparadicsommal és a sült zöldfűszerekkel.
  8. Utóbbiból a saláta közé is keverhetünk.
  9. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  10. Tálaláskor parmezán forgácsokat faragunk a tetejére, de egyéb ízletes sajt is megfelelő. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 215
elküldve: 4
receptkönyvben: 170
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szezon: nyár
kategória: saláta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

rozmaringos-bazsalikomos saláta sült padlizsánnal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

347
paradicsom 8 db
koktélparadicsom 4 db
paprika 3 db
kígyóuborka 1 db
padlizsán 2 kis db
olívaolaj 2 ek
rozmaring 1 szál
bazsalikom 2 levél
olívaolaj 6 ek
balzsamecet 2 ek
mustár 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
parmezán sajt 10 dkg