Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsános gyorsvacsora

Padlizsános gyorsvacsora
Padlizsános gyorsvacsora
26 perc / előkészület: 10 perc főzés: 6 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Árválkodott egy padlizsánom a hűtőben. Nem igazán tudtam, mihez kezdjek vele. Megnéztem még esetleg milyen maradékom van. Ez lett belőle.


hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Szoktam karalábéból is hasonlót csinálni, csak akkor a karalábét megfőzöm. Lehet bele virslikarikákat is rakni vagy bármit, ami fellelhető otthon. Ugyanezt megcsinálhatod cukkini vagy patisszon felhasználásával is. Vagy akár többfélét is egyszerre. 
Ajánlom a sonkás krémsajtot, mert nagyon jó ízt ad neki.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt felszeljük, és kevés margarinon megsütjük úgy, hogy még ne legyen teljesen puha.
  2. Egy tűzálló tálat jól kikenünk margarinnal, és beletesszük a padlizsánkarikákat.
  3. Szétosztjuk rajta a kockára vágott felvágottat és a kolbászkarikákat.
  4. Rányomjuk a krémsajtot, és sütőben addig sütjük, amíg ráolvad a sajt, esetleg kicsit rápirul.

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 163
elküldve: 1
receptkönyvben: 100
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Sz Éva

Mióta szakács: 2010.06.10.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
adag: 1 főre
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

krémsajtos-kolbászos sült padlizsán

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

978
padlizsán 1 db
krémsajt 10 dkg
csirkemell sonka 5 dkg
kolbász 5 dkg
margarin 5 dkg