Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsános hústekercs kaprival és aszalt paradicsommal

Padlizsános hústekercs kaprival és aszalt paradicsommal
Padlizsános hústekercs kaprival és aszalt paradicsommal
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ideális vendégváró, mutatós ünnepi fogás padlizsánrajongóknak, olaszos ízesítéssel. Viszonylag könnyen elkészíthető, és amíg sül a sütőben, egy könnyű saláta is összedobható mellé köretként.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Fogyasztható hidegen salátával vagy melegen rizzsel, burgonyapürével.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat hosszában vágjuk fel kb. 1 cm-es szeletekre, majd sózás és olajozás nélkül pirítsuk át egy serpenyőben 4-5 perc alatt. Én egy bordázott vasserpenyőt használtam, így keletkeztek a csíkok a padlizsánszeleteken, de bármilyen vastag aljú serpenyő jó lehet. A lényeg, hogy süljön át a padlizsánszeletek mindkét oldala.
  2. Majd vágjunk le egy tepsiméretű zsírpapírt (sütőpapírt), kenjük át olívaolajjal, és erre fektessük az átsütött padlizsánszeleteket úgy, hogy egy négyzet alakot formázzanak, és a szélek fedjék egymást, ez lesz a tekercs külső oldala. (A papírt nem fogja befedni teljen a padlizsán, de könnyebb lesz feltekerni, ha van egy kis széle, ahol meg tudjuk fogni.)
  3. Most elkészítjük a következő, húsos réteget. A darált húst sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a fokhagymát, és belekeverjük a 2 tojást, kapribogyót, az aszalt paradicsomot és végül a zsemlemorzsát. Jól átgyúrjuk, átkeverjük, és a padlizsános rétegre simítjuk, nyomkodjuk.
  4. Ezt követően a sonkaszeleteket fektessük a darált húsos rétegre, majd a legvégén a szeletelt sajttal fedjük be.
  5. Mikor elkészültünk a rétegek egymásra helyezésével, a zsírpapír segítségével feltekerjük a padlizsános húsroládot, mintha egy rétest vagy palacsintát tekernénk. Vigyázzunk a zsírpapír mindig maradjon kívül! Majd kívülről körbetekerjük szorosan a zsírpapírral, hogy ne nyíljon szét a rolád, és a sütőbe tesszük. A biztonság kedvéért akár egy őzgerincformába is tehető, akkor biztosan megtartja az alakját sütés közben. (Én így készítettem!)
  6. A sütés ideje kb. 50 perc közepes hőfokon (180 fok). Miután kivettük a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd kibontva a zsírpapírból, hidegen szeleteljük. Díszíthetjük ehető virágokkal vagy friss zöld fűszerrel. Hidegen-melegen egyaránt fogyasztható.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 135
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

giuliettalupa

Mióta szakács: 2019.07.13.
66 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

Padlizsános húsrolád

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

367
olívaolaj 1 ek
padlizsán 2 db
darált pulykahús 50 dkg
tojás 2 db
zsemlemorzsa 10 dkg
kapribogyó 5 teáskanál
szárított paradicsom 5 dkg
négyszínű bors 1 kk
fokhagyma 3 gerezd
sajt 15 dkg
pulykamell sonka 15 dkg
0 ízlés szerint