Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsános makarónitorta

Padlizsános makarónitorta
Padlizsános makarónitorta
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Újabb gyöngyszem a Nélkülözhetetlen Tészta Könyvből.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Bármilyen maradék húsból (grill vagy főtt csirke, maradék kolbász darabka, stb.) elkészíthetjük, ilyenkor csupán aprózzuk fel a hozzávalót.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, vékonyra felszeleteljük, kiterítjük egy tálcára, besózzuk, majd kb. 20 percet állni hagyjuk.
  2. Eközben a hagymát felkockázzuk, kevés olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a húst, lepirítjuk. Jöhet bele a konzerv és a sűrített paradicsom, sózzuk, borsozzuk, jól átkeverjük, és takarék lángon 15-20 percig rotyogatjuk.
  3. Visszatérünk a padlizsánjainkhoz, alaposan leöblítjük, lecsepegtetjük, majd serpenyőben aranysárgára pirítjuk őket (ügyeljünk, hogy ne kerüljenek egymásra a szeletek, szakaszonként süssük, 1-2 evőkanál olívaolajat lehet alájuk csepegtetni). A kész padlizsánokat papírtörlőre szedjük ki.
  4. Mialatt sülnek a padlizsánok, kifőzzük a tésztát (al dente). (Én a tészta főzővizéhez a makarónival egy időben tettem hozzá a fagyott borsót, egyszerre lesznek készen.)
  5. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  6. Egy nagy lábosban összekeverjük a lereszelt sajtokat és a tojást. Beleforgatjuk a leszűrt tésztát és a borsót. Majd jöhet hozzá a húsos ragu.
  7. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, alját sütőpapírral kibéleljük, és belerétegezünk egy sor padlizsánt, hogy kicsikét fedjék egymást. (Ha elég sok a padlizsánunk, kirakhatjuk vele a torta oldalát is.) Beleöntjük a tésztát, amit padlizsán szeletekkel fedünk.
  8. Betoljuk az előmelegített sütőbe, és 25-30 percig sütjük. (A tetejére reszelhetünk még parmezánt.) Miután aranybarnára sült, kivesszük, és 5 percet még a formában pihentetjük. Ezután már lecsatolhatjuk róla, és lehet is tálalni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 240
elküldve: 1
receptkönyvben: 91
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Panno

Mióta szakács: 2011.12.22.
62 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

pulykahúsos-padlizsános makarónitorta, pulykahúsos raguval sült padlizsános tészta, húsragus-padlizsános rakott makaróni

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

671
darált pulykahús 50 dkg
makaróni 50 dkg
tojás 1 db
mozzarella 15 dkg
cheddar sajt 6 dkg
parmezán sajt 5 dkg
padlizsán 3 db
konzerv paradicsom 40 dkg
zöldborsó 8 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
sűrített paradicsom 70 g
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint