Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsános-paprikás szósz linguinivel

Padlizsános-paprikás szósz linguinivel
Padlizsános-paprikás szósz linguinivel
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A költség hozzávetőleges, nekem a zöldségek és fűszerek a kertben voltak, tehát nagyjából ennyi az ára, ki hogy tud hozzájutni, illetve a most következő nyár milyen árakat fog hozni.

Nyári meleg napon, hús nélküli finom, szószos-zöldséges tésztaételt szerettem volna tálalni. Elfogyott.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Szeretem a paprikának ezt a fajtáját, ami úgynevezett TV paprika néven vonult be a tudatba, de ha nyáron jó meleg van és ezerrel süt a nap, hamar a szép világossárga, sötétebb sárga lesz, sőt, egyenesen narancsos, majd korallpiros és piros árnyalatú, és ezáltal még édes ízű is, a jellegzetes lecsópaprika. Csodás, ízes-színes alapanyag.

Lehet hagyományos, már ismert padlizsánból, de én örülök, hogy ezeket a fajtákat megtaláltam, és már 2013 nyarán fogom harmadszor ültetni, ugyanis ezek tényleg bébi nagyságúak, nem túl magosak, nem keserűek, és nem nőnek nagyra, tényleg a méretük 10-12, maximum a legnagyobb 14 cm volt, tojás alakú, zsenge és színes: hófehér, hagyományos lila, világoslila-fehér ködfoltos, és sötétlila-fehér csíkos. Nagyon finom akár grillezni is.

Finom bor, aki szereti és teheti, hogy igyon,- esetleg nyári kerti buli alkalmával sör, -házi szörp, limonádé, ásványvíz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olajon a hagymákat kevés sóval, fedő alatt puhára pároljuk.
  2. Beletesszük a felkockázott padlizsánt, paprikát, kaliforniai paprikát, a zöldfűszereket, fűszereket, és főzzük 150 fokon kis lángon fedő alatt néhányszor megkeverve, kóstolva. Szükség szerint ízesítjük, ha kész, melegen tartjuk.
  3. Lobogó sós, kicsit olajos vízben (nem szükséges) kifőzzük a tésztát az előírás szerint, leszűrjük.
  4. Forrón tálaljuk a szószt a tésztával, tálaláskor a paradicsommal és a feta sajtkockákkal díszítve kínáljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 128
elküldve: 2
receptkönyvben: 26
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

nyári zöldséges szósz linguinivel, padlizsános lecsó, zöldséges szósz

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bató Edit
Bató Edit Fri, 2013-03-01 21:15

Ennyi friss fűszer és finom zöldség! Olyan kis könnyed ez az étel, igazi tavaszváró, el is készítem hamarosan.
Szép estét neked!
Edit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-03-02 11:14

Kedves Edit!

Köszönöm, nagyon jó étvágyat kívánok hozzá! :)
Igen, most már nagyon közeleg a tavasz, alig várom :)
( ettől jobban már csak a nyarat várom! :) )

Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-03-02 11:18

Kedves witch!

Igen igaz, sok mindenhez nagyon jó a fokhagyma, zöldségfélék, húsfélék,..ráadásul, nem is keveset használunk mi se :)
- a lányom is szereti, mint a régi Kabos filmben, a : " hagymát hagymával", de főleg a: fokhagymát fokhagymával,...Egészséges, finom, ..:)
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2013-02-28 11:14

Kedves Torma!

Nagyon köszönöm, tényleg finomra sikeredett. :)
( még tavaly nyáron, ez a reci most megtalált finomság... :) )
Remélem, hogy ízleni fog, ha elkészíted.
Szép napot kívánok!

Itt már erőteljesebben követelőzik a tavasz, szerencsénkre! :-D

Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2013-02-28 11:16

Kedves Veronika!

Köszönöm szépen.

Ez a recept tavaly nyáron a kertem csodás finomságaiból készült, ( kivétel a tészta), ez igazán újra ismételhető vagy variálható azon helyen lehet: ahol meleg van, és nem üvegházi felfújt zöldségekből, hanem frissből készíthető el, az eredmény magáért beszél! :)
Ezért is várom annyira már a tavaszt, és most már a nyarat is! :)

Éva-Anyóca

1232
olívaolaj 3 ek
póréhagyma 1 db
fokhagyma 5 gerezd
lecsópaprika 50 dkg
piros kaliforniai paprika 1 db
pepperoni 6 db
padlizsán 6 kis db
zellerlevél 6 db
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 3 szál
kakukkfű 5 szál
bazsalikom 5 levél
vaj 8 dkg
tészta 75 dkg
koktélparadicsom 5 db
feta sajt 25 dkg