Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsános penne

Padlizsános penne
Padlizsános penne
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A padlizsán csábítóan szép  színének köszönhetően gyakori vendég nálunk. 
Bazsalikomos paradicsom szószban, penne  tésztával  egy kiváló főétel, hidegen pirítósra halmozva pedig  kitűnő előétel válik belőle.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A penne tésztát sós vízben megfőzzük. (Ne főzzük puhára, csak "al dente"-re!)
  2. A padlizsánt  meghámozzuk, kockára vágjuk.
  3. A póréhagymát felkarikázzuk.
  4. Kevés olívaolajon  a póréhagymát egy kicsit megfonnyasztjuk, hozzátesszük a padlizsánt, megsózzuk, egy pici vizet öntünk alá és puhára pároljuk.
  5. Beleöntjük a kész bazsalikomos paradicsom szószt, belekarikázunk (ízlés szerinti mennyiségű) olívabogyót, belereszeljük a fokhagymákat  és ezzel 3-4 percig  összefőzzük.
  6. Az elkészült tésztával összekeverjük és reszelt parmezán sajttal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 73 411
elküldve: 23
receptkönyvben: 969
elkészítve: 47/55
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos-padlizsános tészta, tészta padlizsánnal

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sheilagold
Sheilagold / Sheilagold Fri, 2017-02-17 17:24

Köszönöm a receptet, nagyon finom volt. Pont kapóra jött a maradék padlizsán ehhez. :)
Én lecseréltem az olíva bogyót gombára, igy is nagyon jo lett.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-10-26 20:30

Köszönöm, mentettem,.
Ha nincs, vagy épp nem kívánja a család, kihagyható az olívabogyó? Nem lesz nagyon más az ízhatás?
Köszönöm, fogom készíteni.:)
Éva-Anyóca

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Sun, 2013-10-27 07:54

Kedves Éva-Anyóca! Bevallom, hogy mostanában én is olivabogyó nélkül készítem, mert a fiaim nem eszik meg. :-) Így is tökéletes, nem hiányzik belőle. Üdv Kiki

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2013-10-27 19:33

Kedves Kiki!

Köszönöm szépen, akkor menni fog itt is olívabogyó nélkül. :)
Szép vasárnap estét, és még pár napig indián nyaras napokat kívánok.
Éva-Anyóca

NZska
NZska Sun, 2011-05-08 16:59

Így is nagyon jó lehet, de a pirítósos változata...! Nyammmm! Köszi szépen!

A törökparadicsom egyébként is jóízű zöldség, és itt annyi változata van, hogy csak lesek. Szerencsére hús nélküliek is!

:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-11-29 21:05

"Al dente"-re:
Amikor felforr a sós víz, akkor beleteszem a tésztát, elkeverem, újra felforralom, elzárom és lefedve negyed óra alatt el is készül!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-07-14 15:04

Nagyon köszönöm hogy segítetetek nekem mert a szüleimet megtudtam lepni egy jó vacsorával.
Köszönöm szépen nagyon
aláírás:VIZSI JENNIFER

717
padlizsán 1 nagy db
paradicsomszósz 50 dkg
póréhagyma 1 db
olívaolaj 2 ek
olajbogyó 15 dkg
parmezán sajt 10 dkg
fokhagyma 3 gerezd
penne 50 dkg