Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsános quiche

Padlizsános quiche
Padlizsános quiche
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A "quiche-project" második számú versenyzője ez a padlizsános pite. Kevesebb juhsajt került bele, mint a póréhagymás változatba, ezért sokkal könnyebb lett a végeredmény.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tésztát sütőpapírral együtt belenyomkodjuk a piteformába, villával megszurkáljuk a tésztát. Sütőpapírból vágunk egy akkora darabot, ami túllóg a tál szélein, rátesszük a tésztára. A sütőpapírra öntünk kb. fél kg lencsét vagy száraz babot, előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, levesszük a sütőpapírt a lencsével együtt, a tésztát félretesszük. (Ezt a folyamatot nevezzük „vakon sütésnek”, ezzel a módszerrel a tészta megtartja eredeti formáját.) Míg a tészta sül, elkészítjük a tölteléket.
  2. A padlizsánokat megmossuk, felkarikázzuk. Mindkét felüket besózzuk, majd kis idő múlva leöblítjük, konyhai papírtörlővel szárazra itatjuk.
  3. Felkockázzuk a hagymát, fokhagymát, kevés olívaolajon megfuttatjuk, majd egy tálban félretesszük.
  4. Ugyanabban a serpenyőben, pici olívaolajon a sózott, borsozott padlizsánkarikák mindkét oldalát enyhén megsütjük, és egy tányérra félretesszük őket. Nem kell, hogy átsüljenek teljesen.
  5. A serpenyőbe öntjük a tejet, tejszínt, tejfölt, juhsajtot, fűszerezzük, és felforraljuk.
  6. Hozzáadjuk a keményítőt, besűrítjük, hozzákeverjük a hagymát is.
  7. Lezárjuk alatta a tüzet, majd a két elkevert tojást is belekeverjük.
  8. A padlizsánt a tésztára rétegezzük, minden réteget leöntünk masszával, és ezt addig folytatjuk, míg tart az alapanyag.
  9. Betoljuk a sütőbe, és kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 28 581
elküldve: 5
receptkönyvben: 371
elkészítve: 6/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli

Mióta szakács: 2008.03.10.
62 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Quiche padlizsánnal, padlizsános-juhsajtos quiche

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ngelina
Ngelina Thu, 2010-09-16 19:33

Szerintem ez nem quiche (vajas tészta alap), hanem burek (leveles tészta alap)...
Ettől függetlenül ki fogom próbálni, nagyon finomnak ígérkezik! :)

619
padlizsán 2 db
leveles tészta 1 csomag
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
olívaolaj 6 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
főzőtejszín 100 ml
tej 50 ml
tejföl 2 ek
étkezési keményítő 1 csapott ek
juhsajt 10 dkg
tojás 2 db