Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsános ragu

Padlizsános ragu
Padlizsános ragu
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy vegán blogon találtam a receptet, kicsit leegyszerűsítettem. Én sült csirkéhez készítettem köretnek, petrezselymes rizzsel, de magában is fogyasztható, sőt tojást is üthetünk rá, mintha lecsó lenne.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt kockákra vágjuk, besózzuk, és letakarva fél órára hűtőbe tesszük.
  2. A vöröshagymákat megtisztítjuk, kockára vágjuk, és az olajon megpirítjuk.
  3. A cukkinit is kockára vágjuk, majd a padlizsánról leöntjük a levet, ha engedett, s mindkettőt a hagymára tesszük. 2 percig pirítjuk.
  4. Kockákra vágjuk a paradicsomokat, s hozzáadjuk a raguhoz. Sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a fokhagyma gerezdeket.
  5. 5-6 percig fedő alatt pároljuk.
  6. Petrezselymes rizzsel tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 327
elküldve: 4
receptkönyvben: 86
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Németi Olga

Mióta szakács: 2012.02.06.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldségragu, padlizsános zöldségköret, cukkinis padlizsános egytál

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Thu, 2019-10-10 16:44

Kedves Szakácsunk!
Köszönjük a gyönyörű receptjeidet.
 Szerintünk ez a fogás nagy eséllyel befutó lehet a Bock receptversenyünkön! Nevezd be az alábbi linken október 30-ig, hogy Tiéd legyen a 3 napos wellness hétvége a Bock Hotel Ermitage****-ban 2 fő részére, vagy a többi értékes ajándék egyike! A jó hírünk, hogy egyszerre több receptedet is nevezheted, szurkolunk Neked!
https://www.nosalty.hu/ajanlo/nyerj-hetveget-villanyban-uj-receptverseny...
Üdvözlettel, a Nosalty csapata

Csibaba13
Csibaba13 Sat, 2012-08-11 09:37

Kedves Olga!
Biztosan még sokszor elkészítjük ezt a finom nyári ételt.
:)

Üdv: Marcsi

Csibaba13
Csibaba13 Mon, 2012-08-06 21:59

Szép Estét!

Ma Anyukám elkészítette , nagyon finom csak nem lett ilyen szép világos mint itt a képen.
Mi hajdinát ettünk hozzá :) Nagyon ízletes és könnyü nyári étel...
Köszönjük szépen a receptet! :)
Üdv:
Csibaba 13

ntakacsolga
Németi Olga / ntakacsolga Wed, 2012-08-08 12:05

Kedves Csibaba13!

Örülök,hogy ízlett az étel. Talán a padlizsán okozta,hogy sötétebb lett az étel, mint a képen, de a fotó színe is sokféle dolgotól függ.
Remélem még sokszor elkészül nálatok ez a könnyű nyári étel.
Üdv.
Olga

166
vöröshagyma 2 közepes fej
padlizsán 1 db
cukkini 1 nagy db
paradicsom 3 db
fokhagyma 2 gerezd
szőlőmagolaj 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint