Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsános rakott krumpli kókusztejjel

Padlizsános rakott krumpli kókusztejjel
Padlizsános rakott krumpli kókusztejjel
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hétvégén meglátogatott az egyik barátunk, akivel közösen kreáltuk meg ezt a receptet egy hétvégi ebédnek. Rakott krumplit szerettünk volna készíteni, de mivel én tejérzékeny vagyok, ezért egy alternatívát kerestünk a tejföl helyettesítésére, így született meg ez a recept. 

hozzávalók / 4 adag

Szósz elkészítése

Rakott krumpli

Szólj hozzá!

elkészítés

Szósz elkészítése

  1. Az olajon pirítsuk meg a hagymát, sózzuk meg egy kicsit, adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát és a gyömbért.
  2. Öntsük bele a kókusztejet és a hámozott paradicsomot. Ízesítsük a fűszerekkel, csorgassunk bele egy kis mézet, és forraljuk egy 10-15 percet, hogy sűrűbb állagot kapjon.
  3. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd keverjük bele a két felvert tojást.

Rakott krumpli

  1. Szeleteljük fel a padlizsánt vékonyan héjastul, és sózzuk be, hogy levet eresszen. Így kiereszti a keserű levét, ezt itassuk fel egy kicsit papírtörlővel. Majd 5 percre tegyük be a sütőbe egy sütőpapíron 180 fokra, hogy megpiruljon egy kicsit.
  2. Vágjuk fel a krumplit és a hagymát szintén vékony karikákra.
  3. Kezdjük el rétegezni a rakott krumplit a kiolajozott tepsibe. Első réteg a krumpli, aztán az előre sütött padlizsán és a hagyma. A rétegek közé pedig tegyünk mindig a szószból. Az egésznek a tetején legyen egy réteg nyers padlizsán, amit megszórunk utána a reszelt sajttal.
  4. Tegyük be a sütőbe 180 fokra sülni egy 20-30 percre, amíg aranybarnára nem sül a teteje.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 589
elküldve: 1
receptkönyvben: 31
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

dori0522

Mióta szakács: 2015.11.28.
4 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott krumpli, tejmentes rakott krumpli, padlizsános rakott burgonya

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

694
kókusztej 400 g
konzerv paradicsom 400 g
tojás 2 db
újhagyma 3 db
fokhagyma 4 gerezd
limelé 1 lime-ból nyert
1 kávéskanál
fehér bors 1 kávéskanál
chili 1 db
koriander 1 csokor
gyömbér 1 teáskanál
méz 1 teáskanál
olívaolaj 2 ek
burgonya 1 kg
padlizsán 2 db
lila hagyma 3 közepes db
sajt 15 dkg
olívaolaj 2 ek