Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsános rakott ragu

Padlizsános rakott ragu
Padlizsános rakott ragu
120 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ételt a gyerekeim ihlették. Egyrészt a gondolat, hogy hogyan tudok valamilyen zöldséget csempészni az ételbe, másrészt hogy a bolognai raguval minden eladható nekik. Egy win-win vacsora: ők imádták, én meg örültem, hogy padlizsánt is ettek. A mascarpone különösen krémessé teszi az egészet.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

Rakott padlizsán

  1. Készítsük el a padlizsánt. Hámozzuk meg, és vágjuk kb. 1 centis karikákra. Sózzuk be, és hagyjuk állni egy órát, majd mossuk le, töröljük le. Ezután mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe, kb. fél órára.
  2. Közben főzzük meg a rizst.
  3. Készítsük el a bolognai ragut, nagyon egyszerű változatban.
  4. A megsült padlizsánt botmixerrel összeturmixoljuk a mascarponéval, tejjel, fokhagymával és kevés sóval, borssal. Majd a krémes turmixot összekeverjük a rizzsel.
  5. Összeállítjuk az ételt: kiolajozunk egy közepes tepsit, és lerakjuk először a rizses keveréket, majd rá a paradicsomos szószos húst. A tetejére parmezán sajtot reszelünk, és összesütjük a 180 fokos sütőben, kb. 30-40 perc alatt.

Bolognai ragu

  1. A darabolt hagymát kevés olajon megdinszteljük egy serpenyőben, majd mehet rá a hús, amit kifehéredésig kevergetünk, aztán ráöntjük a paradicsomszószt. Fűszerezzük sóval, borssal és oregánóval, majd lefedve fél órán át főzzük. (ha sertéshúst használunk, akkor tovább, kb. 45 percet főzzük)
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 724
elküldve: 1
receptkönyvben: 60
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Americana

Mióta szakács: 2016.01.12.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott padlizsán bolognai mártással, csőben sült padlizsán rakottas

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

671
padlizsán 1 db
darált pulykahús 0.5 kg
paradicsomszósz 68 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
rizs 1 bögre
mascarpone 12 dkg
tej 1 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
oregánó 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 5 dkg