Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsános zöldségkrém

Padlizsános zöldségkrém
Padlizsános zöldségkrém
180 perc / előkészület: 60 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta szerettem volna saját zakuszkát, padlizsánkrémet készíteni. Végül mégsem ezt a nevet adtam neki, mert a padlizsán csak egy része annak a sok finom zöldségnek, amit beleraktam. Nekem nagyon ízlik répával.

A neten talált receptek alapján vettem a mennyiségeket, ahol azt írták, hogy "nem túl sok, egy hét alatt megette a család". Hát nekem ebből tele lett a 20 literes lábas, 3 étkező dobozzal maradt a családnak fogyasztásra, 3 kisdoboz ment a kollégáknak, és még vagy 10-12 db befőttes üvegbe télire.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Pirítóssal reggelire húsmentes napokon a legfinomabb :)

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A padlizsánokat megmossuk, majd alufóliával kibélelt tepsiben puhára sütjük.

  2. Közben a többi zöldséget megpucoljuk.

  3. A kimagozott paprikákat, a petrezselymet, a fokhagymákat és a répát húsdarálón apróra daráljuk.

  4. Az apróra vágott hagymát az olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a ledarált zöldségeket és a paradicsomlevet. Sóval, borssal ízesítjük.

  5. A megsült padlizsánoknak lehúzzuk a bőrét, egy tálban egy élesebb fakanállal összetörjük, majd a rotyogó zöldségkrémhez adjuk.

  6. Egy kicsit botmixerrel még krémesebbé aprítjuk.

  7. Hozzákeverjük a mustárt, a ketchupot és a barbecue szószt, közben hozzádobjuk a babérlevelet is. Fedő alatt jól átforraljuk.

  8. Ha kész, tiszta üvegekbe kanalazzuk, aki szeretne egy kis tartósítót szórhat a tetejére.

  9. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.


 

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 12 804
elküldve: 9
receptkönyvben: 139
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

szacsiga

Mióta szakács: 2012.06.02.
9 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
diéta: cukormentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: sós krémek
vegetáriánus: vegán
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

zakuszka, padlizsánkrém, zöldségkrém, zöldség tatár

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

504
kápia paprika 24 közepes db
tv paprika 10 közepes db
vöröshagyma 0.5 kg
padlizsán 8 nagy db
napraforgó olaj 5 dl
paradicsomlé 5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 0 ízlés szerint
fokhagyma 6 gerezd
sárgarépa 2 közepes db
petrezselyem 1 csokor
mustár 2 ek
ketchup 2 ek