Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsánsaláta

Padlizsánsaláta
Padlizsánsaláta
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept egy nagyon régi szakácskönyvből származik, ott előételként kínálták.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt félbevágjuk, a húsát sózzuk, borsozzuk. A félbevágott részeket összeillesztjük, és 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük (alsó-felső sütés).
  2. A padlizsánt lecsepegtetjük, és a belsejét egy kiskanál segítségével egy tálba kaparjuk, és villával pépesítjük.
  3. Beleszórjuk az olívabogyót, az összezúzott fokhagymát, a pirospaprikát, a snidling egy részét, meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk, és jól összedolgozzuk.
  4. Hűtőben jól hűtsük le, és tálaláskor szórjuk meg a maradék snidlinggel.
  5. Pirítóssal kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 33 081
elküldve: 5
receptkönyvben: 343
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

receptjellemzők

konyha: arab
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

padlizsánkrém, padlizsán olívabogyóval

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

doratti
doratti Wed, 2012-06-13 18:21

Tavaly Egyiptomban voltam, ott ettem ilyesmit és azóta keresem ezt az ízt! Istenire sikerült, köszönöm! :)

kitike
Kitike / kitike Sat, 2012-04-07 20:12

Nagyon tetszik a recept, mostanában rákaptam a padlizsánra :) a képen mik azok a kis fehér magok, vagy zabpehely-szerű dolgok a krémben? Biztos kipróbálom, húsvét után jól fog esni.

265
padlizsán 80 dkg
fekete olajbogyó 5 dkg
fokhagyma 1 gerezd
snidling 1 csokor
olívaolaj 1 dl
fűszerpaprika 0.5 kk