Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsántorony szalonnával

Padlizsántorony szalonnával
Padlizsántorony szalonnával
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most én is megpróbáltam a kertemben padlizsánt termeszteni, és ha nem is nőttek olyan hatalmas nagyra, de az ízük kiválóan finom lett.

A húsos szalonnát azért tesszük majdnem felülre, mert sülés közben ami alatta van, átveszi a finom ízt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Zöldségekre jellemzően tartalmaz vitaminokat (legjelentősebb a C vitamin), ásványi anyagokat, rostot. Energiaértéke alacsony (100 g-ban 27 kalória), ugyanakkor laktató. Az indiai természetgyógyászat szerint vérképző, vízhajtó, bélgyulladást gátló, emesztést fokozó, hurut oldó hatású. Előételnek, vendégváró finomság!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt felszeleteljük kb 8 mm-re. Belefektetjük egy sütőpapíros tepsibe. Mindegyiket megkenjük olívaolajjal.
  2. A vékonyra szeletelt paradicsomból, majd a hagymából mindegyikre teszünk egy-egy darabot.
  3. A császárszalonnát is szeletelés után elosztjuk a padlizsánokon. Végül sajttal borítjuk.
  4. Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon addig sütjük, amíg (ha a padlizsánba szúrunk egy hústűt, vagy fogvájót, könnyen belemegy).
  5. Hűlés után fogyasztható! Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 481
elküldve: 7
receptkönyvben: 48
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
766 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: tapas
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

padlizsánérmék sajttal, szalonnás-sajtos padlizsán, sütőben sült padlizsántorony,füstölt császárszalonnás padlizsán

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szaboadel
szaboadel Tue, 2012-10-02 15:22

Kedves"Iluska"!
Örülök a receptednek, el is mentettem, mivel kedvencünk a padlizsán, igyekszünk
többféle ételt is elkészíteni belőle és az új dolgokra is vevők vagyunk.
Üdv.további szép napot kívánok: Adél

ilus74
Iluska / ilus74 Wed, 2012-10-03 20:36

Oké!Én is örülök ha kedvezhetek vele.....-)) Kívánok szép és derűs napot!

ilus74
Iluska / ilus74 Fri, 2012-08-31 14:05

Ha tetszik örülök!Én sót azért nem tettem rá,mivel a füstölt császár szalonna elég sós,nem is beszélve a krémfehér sajttról a tetején. :-))

Henrietta1983
Henrietta1983 Sun, 2012-09-02 11:00

Tegnap este is megcsináltam, annyi módosítással, hogy a hagymát és a paradicsomot apróra felkockáztam és ehhez kevertem a fűszereket. Így egyszerűbb volt megenni, nem csúszott szét a torony. Kolozsvári szalonna helyett sima bacont tettem rá. Nagy kedvencem lett! :)

Henrietta1983
Henrietta1983 Fri, 2012-08-31 12:30

Elkészítettem, de feta helyett sima reszelt sajtot tettem rá. Tettem még rá sót és bazsalikomot, oregánot. Nagyon finom lett, ajánlom másoknak is! :)

307
padlizsán 2 kis db
paradicsom 2 db
vöröshagyma 1 db
császárszalonna 15 dkg
feta sajt 10 dkg
olívaolaj 2 ek