Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paella

Paella
Paella
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A barátainkkal spanyol estet tartottunk, ahol a sokféle tapas mellett a paella volt az egyik fogás. A paella a The best 100 tapas könyv leírása alapján készült.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Rioja bor

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A garnélát megpucoljuk. 100 g garnélát vízben 30 percig főzzük, majd turmixoljuk össze. A levest hagyjuk melegen. Közben a maradék garnélát egy serpenyőben, kevés olívaolajon pár percig süssük, majd tegyük a hűtőbe.
  2. A húsokat sózzuk, borsozzuk. A húst és az apróra vágott fokhagymát olajon a paella-sütőben hirtelen süssük meg. Adjuk hozzá a rizst, és kavargassuk 5 percig. Adjuk hozzá a citromlevet, a paradicsomot, az összemorzsolt sáfrányt, majd sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a meleg garnéla levest, amennyiben szükséges adjunk hozzá egy kis vizet is.
  3. A paellat tegyük 180° C-os sütőbe 20 percre. Majd a sütőből kivéve álljon további 15 percig. Ha a rizs még kemény, akkor kicsit locsoljuk meg vízzel, és lefedve főzzük tovább néhány percig.
  4. Tálaláskor keverjük a paella-ba a megsütött garnélát, és a paprikát, díszítsük a felvágott főtt tojással.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 52 044
elküldve: 3
receptkönyvben: 148
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
konyha: spanyol
kalória: magas
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

paella mixta, paella rákkal és hússal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Laciapi
Laciapi Sun, 2019-08-18 12:28

Senki nem vette észre a hiányzó nullát a rizs mennyiségénél? 2 dkg?

szaszati
szaszati Wed, 2010-06-23 16:45

Helló!

Arra van valami ajánlás, hogy mennyi vízben főzzük a garnélát? És jól értem, hogy a vízben főtt garnélát magában kell turmixolni, a levest pedig külön meghagyni?

davila
davila Sun, 2010-01-03 19:35

Üdv!
Valószínű, h. nem a legautentikusabb recept alapján készítetted el a paellát...Én többször ettem, többfélét Spanyolo-ban, egyben azonban megegyeztek: hosszúszemű rizsből kell készíteni, nem gömbölyűből. Az az olasz rizottó sajátja.

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2010-04-29 18:22

Szia!
A spanyol paella gömbölyüböl készül. Azért csinálják hosszúszemüböl mindenhol, mert az olcsóbb, így ezzel a heyl szívonalát is le lehet mérni, ahol eszed...
Eredetileg és jobb helyeken calasparra vagy bomba rizsböl csinálják (gömbölyüek), mindkettöt Spanyolországban termesztik és csak a paella-hoz használják, mert ezek vízfelvevö képessége a legnagyobb. A calasparra a sima rizzsel ellentétben 4x annyi vizet képes felvenni, ettöl lesz finom szaftos, szivacsos.
Szóval, ha legközelebb hosszúszemüvel eszed, nyugodtan reklamálj... :-)

637
rizs 2 bögre
garnéla 400 g
sertéshús 100 g
csirkemell filé 400 g
olívaolaj 1.5 dl
fokhagyma 3 gerezd
paradicsom 1 db
citromlé 1 fél citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sáfrány 2 csipet
hal alaplé 1 l
főtt tojás 2 db
piros kaliforniai paprika 1 db