Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paella ahogy PeZsuRi készíti

Paella ahogy PeZsuRi készíti
Paella ahogy PeZsuRi készíti
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Stahl Judit receptje alapján, egy kicsit módosítva... köszönöm neki :-)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségleveskockát egy nagyobb tálba tesszük, és a sáfrányt egy kisebb tálba. Felforraljuk a vizet, abból 2 evőkanállal a sáfrányra teszünk, a többit a leveskockára, majd nekiállunk a zöldségeknek.
  2. A paradicsomot meghámozzuk, majd felkockázzuk, félretesszük. A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk, külön-külön félretesszük. A paprikát kicsumázzuk, vékony szeletekre vágjuk.
  3. A csirkemell filét megmossuk, szárazra töröljük, majd felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk.
  4. Teflonserpenyőben valamennyi olívaolajat felhevítünk, a csirkemellet aranybarnára pirítjuk. Amint kész, kivesszük a húst egy tányérra, és alufóliával letakarjuk.
  5. A maradék olívaolajon a vöröshagymát megfonnyasztjuk, utána hozzáadjuk a fokhagymát, majd a kápia paprikát és a rizst. Egy kicsit pirítjuk, aztán felöntjük a sáfrányos vízzel és a zöldségleves vízzel. Sózunk, borsozunk.
  6. Felforraljuk az egészet, majd ha zubog, akkor mérsékeljük a hőt. Kb. 20 perc alatt készen is van, felszívja nagyjából a vizet a rizs. Ha tocsog még az egyveleg, az a jó.
  7. A paella alaphoz hozzákeverjük a zöldborsót, a paradicsomot, majd 5 perc múlva a tenger gyümölcseit (kagyló, garnélarák, kalmár) és a kész húst. Összekeverjük, ha kell ízesítünk még. 3-4 percig rotyogtatjuk még a paellat.
  8. Ha kész, akkor a felaprított petrezselymet rászórjuk a paellara, és összekeverjük. Tálaláshoz citromot adunk, hogy megcsorgathassuk vele a kész paellat.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 849
elküldve: 1
receptkönyvben: 152
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tengeri gyümölcsös-csirkés paella, mediterrán rizses egytál, spanyol rizs a tenger gyümölcseivel, rákos-kagylós rizs, rizses egytálétel a tenger gyümölcseivel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

309
leveskocka 0.5 db
sáfrány 1 tk
víz 5 dl
paradicsom 100 g
vöröshagyma 50 g
fokhagyma 1 gerezd
kápia paprika 50 g
csirkemell filé 270 g
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 10 g
basmati rizs 125 g
zöldborsó 80 g
tenger gyümölcsei mix 25 dkg
petrezselyem 0.5 csokor
citrom 1 db