Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pain au chocolat

Pain au chocolat
Pain au chocolat
75 perc / előkészület: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lassan már egy hónapja, hogy Franciaországban voltam. Kinéztem magamnak pár ételt, hogy majd itthon elkészítem. (A far breton-t és a croque monsieur-t itt meg is találtam, aminek örülök, biztos elkészítem nemsokára :)
A sütit megkóstolta egy francia kajákhoz szakértőbb ember, mint én, és azt mondta, hogy finom, de az igazi kicsit lágyabb tésztájú. Úgyhogy majd még próbálkozom más receptekkel is, de ezt is érdemes kipróbálni, mert tényleg finom :)
Ja, és valaki nem tudja annak a francia kalácsnak a receptjét, amit olyan zacskókban árulnak, mint itthon a szendvicskenyeret, és úgy is van felvágva? Megköszönném, mert az nagyon ízlett :)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a sót, a cukrot és az élesztőt összekeverjük. Beledolgozunk 3 dkg vajat, hozzáadunk 1 tojást és a vizet, majd tésztát gyúrunk belőle.
  2. A 18 dkg vajat 3 darabra osztjuk.
  3. A tésztát 25x50 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk. A vaj egyharmadát apró darabokban eloszlatjuk a tészta kétharmad részén.
  4. A tészta vajmentes oldalát behajtjuk középre, majd ráhajtjuk a másik oldalát is. A széleit sodrófával összenyomjuk. A tésztabatyut elforgatjuk 90 fokkal. Kinyújtjuk, majd összehajtjuk. Fóliába csomagoljuk, és fél órára a hűtőbe tesszük.
  5. Amíg van a vajból, megismételjük a 3. és a 4. lépést (a pihentetést is).
  6. Ha a vaj elfogyott, a tésztát még kétszer kinyújtjuk, és összehajtjuk, majd 30 percre a hűtőbe tesszük.
  7. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, és 12 darabra vágjuk.
  8. A csokit apróra daraboljuk, tizenkét részre osztjuk, és minden tésztadarab közepére teszünk belőle.
  9. A tésztákat felcsavarjuk. A végeit összenyomjuk, és a tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Letakarva, meleg helyen 40 percig kelesztjük.
  10. Megkenjük őket tojással, és előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.

  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 258
elküldve: 0
receptkönyvben: 187
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

konyha: francia
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

francia csokis táska, leveles-csokis péksütemény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

loukoumades
Loukoumades / loukoumades Mon, 2010-11-29 14:01

Flóra, ha még keresed azt a bizonyos 'kalács' receptet, én tudok neked olyat küldeni, amit kenyérsütőgépben lehet elkészíteni csak tudnom kellene, hogy a brioche-ra vagy a pain au lait-re gondolsz...

Flóra
Flóra / Flóra Mon, 2010-11-29 19:22

Igen, még keresem a receptet :)
Szerintem a brioche lesz az, de jobb, ha mindkettőt elküldöd, hátha mégis a másik, és akkor mindkettőt kipróbálom :)) Nagyon megköszönném!
Az e-mail címem: florabianka@gmail.com
Üdv: Flóra

661
finomliszt 45 dkg
cukor 3 dkg
0.5 tk
instant élesztő 6 g
vaj 21 dkg
víz 225 ml
tojás 1 db
étcsokoládé 10 dkg
tojás 1 db