Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pakisztáni csirkemell, fűszeres basmati rizzsel, chapati kenyérrel

Pakisztáni csirkemell, fűszeres basmati rizzsel, chapati kenyérrel
Pakisztáni csirkemell, fűszeres basmati rizzsel, chapati kenyérrel
85 perc / előkészület: 15 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Részt vettem egy indiai főzőkurzuson, ahol hasonló ételt készítettünk. :)
A séf azt mondta, hogy kísérletezzünk otthon a fűszerekkel. Hát megtettem...
Jó étvágyat! :)

hozzávalók / 3 adag

Csirke

Fűszeres rizs

Chapati kenyér

Szólj hozzá!

elkészítés

Csirke

  1. A csirkét kockákra vágjuk, és félretesszük.
  2. Az egész fűszereket (római kömény, babérlevél (darabokra törve), koriandermag, szegfűszeg, zöld kardamom) forró olajban 2-3 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a csirkét. Nagyobb lángon pirítjuk, forgatjuk, amíg aranybarna nem lesz.
  3. Előkészítjük a többi fűszert egy tálba (curry por, kurkuma, gyömbér kis kockákra vágva, gyömbérpor, zöld kardamompor, chili, só, fokhagyma kis kockákra vágva). Amikor a csirke aranybarna, hozzáadjuk a fűszereket, és felöntjük egy pici vízzel.
  4. Pár perc forralás után hozzáadunk egy evőkanál joghurtot, majd jól elkeverjük, és hozzáadjuk a második evőkanál joghurtot is. Kis lángon puhára főzzük a húst.

Fűszeres rizs

  1. Átmossuk a rizst háromszor, majd beáztatjuk legalább egy fél órára (hogy éppen csak ellepje a víz).
  2. Kis forró olajon megpirítjuk a fűszereket, majd ráöntjük a rizst, és pár percig pirítjuk.
  3. Felöntjük annyi vízzel, hogy kb. 2 cm-rel több legyen a rizsnél, és kis lángon főzzük.
  4. Amikor a rizs és a víz egy szintbe ért, lefedjük, és tovább főzzük.
  5. Amikor elfő a víz, és készen van a rizs, letakarva pihentetjük.

Chapati kenyér

  1. A teljes kiőrlésű lisztet (fontos a teljes kiőrlésű! fele arányban lehet keverni sima liszttel) a sóval összekeverjük, majd apránként hozzáadva a vizet tésztát gyúrunk belőle. Az a jó tészta, ami nem ragad a kezünkhöz, de nem is száraz.
  2. Letépünk egy darabot a tésztából, közepes golyót formálunk belőle, majd lisztben megforgatjuk.
  3. Nyújtódeszkán óvatosan elkezdjük nyújtani, nagyon vékonyra. Ha kinyújtottuk, lerázzuk róla a lisztet (különben odaég a serpenyőhöz).
  4. Palacsintasütőn, zsiradék nélkül mindkét oldalát 1-2 perc alatt megsütjük.
  5. Amint kész van, az egyik felét bevajazzuk. Jó étvágyat!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 289
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

In.cuska

Mióta szakács: 2019.03.03.
9 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyha: pakisztáni
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

indiai csirke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

896
napraforgó olaj 1 ek
csirkemell filé 50 dkg
joghurt 2 ek
curry por 1 teáskanál
kurkuma 1 kávéskanál
gyömbér 2 cm
gyömbérpor 1 teáskanál
római kömény 1 kávéskanál
babérlevél 1 db
koriandermag 1 kávéskanál
szegfűszeg 3 db
zöld kardamom 5 db
zöld kardamom 1 teáskanál
chili 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fokhagyma 4 gerezd
napraforgó olaj 1 ek
basmati rizs 2 bögre
szegfűszeg 2 db
fahéjrúd 0.5 db
0 ízlés szerint
zöld kardamom 4 db
babérlevél 1 db
római kömény 1 kávéskanál
víz 7 dl
teljes kiőrlésű liszt 1 bögre
1 kávéskanál
víz 1 dl