Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pakora saslikpálcán

Pakora saslikpálcán
Pakora saslikpálcán
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bátortalanul készítettem el az első pakorámat, mégiscsak magyar gyerekgyomornak kínálok indiai fűszerezésű ételt... Mivel mi felnőttek úgyis paradicsomcsatnival esszük, ezért a fűszerezést picit enyhébbre készítettem, így a gyerkőcök csak úgy falták az új ízeket. Azóta férjem kedvence lett ez a vagány „most megmutatom, hogy nem csak rántott sajtot esznek a vegák” főétel... :)


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tipp: paradicsomcsatni elengedhetetlen hozzá!
Köretnek hasábburgonyát, rizst, bulgurt, illetve bármilyen frissen készített salátát ajánlok.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A házisajthoz feltesszük forrni a tejet, közben belekeverünk 1/2 tk kurkumát és 1 tk sót.
  2. Amikor a tej felforrt, beleteszünk 3 tk citromsavat, egyet keverünk rajta, majd a tűzről levéve hagyjuk állni pár percet.
  3. Konyharuhával bélelt szitán átöntjük a kicsapatott tejet, így a kész házisajt a konyharuhában marad. A savót leöntjük.
  4. A szitában lévő sajtot befedjük a konyharuha széleivel, nehezéket teszünk rá, és egy órát állni hagyjuk, amíg szépen kicsepeg belőle a maradék savó.
  5. A palacsintatésztához a lisztekhez hozzákeverjük a fűszereket: koriandert, római köményt, ½ tk kurkumát, garam masalát, asafoetidát, 1,5 tk sót.
  6. Állandóan kevergetve hozzáadunk 3,5 dl vizet, így egy sűrű palacsintatésztát kapunk. Állni hagyjuk kb. 20-25 percet, amíg elkészítjük és felfűzzük a hozzávalókat.
  7. A cukkinit megpucoljuk, kockákra vágjuk.
  8. Az ananászról lecsepegtetjük a levét (amennyiben konzerveset vettünk), daraboljuk.
  9. A házisajtot kb. 2 cm-es darabokra vágjuk.
  10. Saslikpálcára fűzzük a hozzávalókat: cukkini-házisajt-ananász-cukkini-házisajt - ... ki mekkora pálcikára fűzi.
  11. A palacsintatésztát habverővel alaposan (legalább 5 percig) simára keverjük, hogy lazább legyen.
  12. Az elkészített saslikot beletesszük a palacsintatésztába, megforgatjuk benne, a maradékot lecsepegtetjük.
  13. Felmelegített olajban minden oldalát aranybarnára sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 220
elküldve: 2
receptkönyvben: 70
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

VegAnya

Mióta szakács: 2010.12.16.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

házi sajtos pálcika vegáknak, indiai fűszeres "vegasaslik"

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

884
tej 2 l
kurkuma 1 tk
2.5 teáskanál
citromsav 3 teáskanál
cukkini 1 közepes db
ananász 1 db
sárgaborsóliszt 20 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 10 dkg
koriander 0.5 teáskanál
római kömény 1 teáskanál
garam masala 0.5 teáskanál
aszatgyanta 0.5 teáskanál
víz 3.5 dl
napraforgó olaj 2 dl