Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palacsinta 4. - gluténmentes

Palacsinta 4. - gluténmentes
Palacsinta 4. - gluténmentes
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az x-edik palacsinta próbálkozásom (az ehetetlentől a csúnyáig..), és végre ez a recept bevált!!!
Gyors, finom és isteni!!
Igaz, nem olyan vékony, mint búzalisztből, de ez a finomságán csak javít.
Az ismerősök nem is vették észre hogy GM, csak: "jéé, te is eszel?" -volt az első reakció. Naná, hogy eszem, mert GM.

hozzávalók / 2 adag

A palacsinta tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Lekvárral, pudinggal, nutellával, túrós töltelékkel stb. töltjük.
Megjegyzés:
Ebből az adagból kb. 5-6 palacsinta lesz. Függ persze a serpenyő méretétől is. Én eleve már dupla adagot készítek. Imádom másnap hidegen is, feltéve, ha marad.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat villával habosra keverjük.
  2. Egy tálba beleöntjük a lisztet, lassan kevergetve hozzáadjuk a tejet, és csomómentesre keverjük.
  3. Ehhez hozzáadjuk az olajat, a pici sót, elkeverjük.
  4. Végül hozzáadjuk a tojásokat.
  5. Az egészet jól összekeverjük, majd 20-30 percet állni hagyjuk.
  6. Ha a palacsintatésztánk nagyon sűrűvé vált, adhatunk hozzá még egy kevés tejet.
  7. Teflonos serpenyőbe beletesszük a vajat, mikor már forró, egy merőkanálnyi tésztát a közepére csorgatunk, utána gyorsan, körkörös mozdulattal, a serpenyőt ferdén tartva elfolyatjuk a tésztát az egész felületen.
  8. Mikor az alsó fele már aranysárga, megfordítjuk, és készre sütjük.
  9. Addig járunk így el, amíg el nem fogy a tésztánk (nem kell utána vajazni a serpenyőt).
  10. Tetszőleges töltelékkel megtöltjük, és melegen tálaljuk.

  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 35 109
elküldve: 3
receptkönyvben: 286
elkészítve: 8/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

palacsinta lisztérzékenyeknek

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bunny17n
bunny17n Fri, 2016-07-08 15:26

Nagyon finom! kicsit csomós lett, de evés közben nem volt zavaró. köszi a receptet ! :)

H.Timcsi
H.Timcsi Sat, 2014-04-19 08:32

Elkészítettem:)Fini lett. Én a következőképpen módosítottam: 100 gr Naturbit, 100 gr rizsdara, 2 tojás, 2,5 dl LM tej+2,5 dl víz, kevés szódabikarbóna, és maradt a 2db tojás, és az egy ek olaj! Épp a 9-et sütöm:)......

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2013-01-05 17:52

Legalább 5 sikertelen próbálkozás után különböző receptekkel ez a recept bevált! :-) Nagyon fini lett, köszönöm és szívből ajánlom mindenkinek! :-)

W.Dia
W.Dia Sat, 2012-03-24 23:22

Köszönöm!
Végre sikerült jó palacsintát készítenem a "kis"lányomnak!

Edit13
Edit13 Fri, 2012-03-02 17:36

Kedves Cafika,

Nagyon köszönöm neked azt az "X" próbálkozást. A recepted alapján nekem így már az első palacsintám nagyon finom lett. Először kukoricaliszttel és mandulatejjel, másodszor hajdinaliszttel és kecsketejjel készítettem. Mindkettő nagyon jó, a második talán kicsit ízesebb lett. Még biztosan sokszor fogom sütni. Annyi a tapasztalatunk, hogy meg kell aznap kenni a töltelékkel, és akkor fogyasztható másnap is, mert üresen másnap töredezik (a kukoricás jobban, mint a hajdinás). Nagyon örülök, hogy megosztottad a receptet, köszönöm. Edit.

Lillus-M
Lillus-M / Lillus-M Fri, 2012-01-20 12:35

Megdicsérem a palacsintádat is mert ez is nagy kedvencünk. Szerintem sokkal jobb mint a hagyományos palacsinta. Én rizstejjel készítem mert nem használunk tehéntejet, de azzal is jól sikerül és még másnap is remek az állaga, ellentétben pl. a készen kapható GM palacsintaporral.

cafika
Cafika / cafika Fri, 2012-01-20 22:05

szia Lillus,
nagyon szépen köszönöm a dícsérö szavakat :-), örülök, hogy ízlik nektek is, mert nálunk is nagy kedvenc a palacsinta.
üdv. Évi

faniko88
faniko88 Sun, 2011-12-18 21:42

itt egy másik GM palacsinta recept, amit nem lehet elrontani!
1 tojás, 2 dl tej, 3 púpozott ek kukorica keményítő, csipet só, csipet vaníliás cukor.
kb. 7 db lesz belőle, és tényleg nagyon finom, és egyszerű!

cafika
Cafika / cafika Mon, 2011-12-19 00:27

Kedves Faniko88,
kedves töled, hogy megosztottad velünk GM palacsinta receptedet !! legközelebbi alkalommal kipróbálom.
üdv. Évi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-11-18 12:17

Kedves Évi!

Köszönöm a választ és az ötletet! Legközelebb v. higítom v. veszek Shar lisztet! A bíbelődést mindenképp megérte a palacsinta, mert tényleg nagyon finom volt, egy darab se maradt belőle már (pedig dupla adagot csináltam). A gyerekeim is inkább ezt ették volna :-D
A lisztekkel még én is most ismerkedem csak, alig 2 hónapja derült ki nálam a lisztérzékenység.
Köszönöm a receptet!
Üdv, Hajni

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-11-17 15:02

Kedves Cafika!

Kipróbáltam a palacsinta receptet: tényleg isteni és nekem finomabb, mint a hagyományos búzalisztes!
Viszont lenne kérdésem: Barbara kelt tésztához való lisztem volt itthon, azzal készítettem el. Sűrű, kissé kocsonyás jellegű tésztát kaptam - ami csak annyiban okozott gondot -, h. nehezen lehetett formára kenni a palacsintasütőben. Alig folyt a tészta, kanállal kellett eligazgatnom. Ez normális? V. próbáljam legközelebb más liszttel készíteni? V. higítsam még a tésztát folyadékkal?
Válaszodat köszönöm!

cafika
Cafika / cafika Wed, 2010-11-17 19:17

Szia Hajnalka,
nagyon örülök, hogy ízlett !!! :)
igen, a liszt fajtájától függöen eltérhet a tészta sürüsége. én dr. Shär lisztet szokok általában használni. öszintén, vékony palacsintát nekem sem sikerült készíteni. de szerintem a tied nagyon sürü lett, legközelebb próbáld meg higítani, esetleg tegyél egy merökanállal külön a tésztából, higítsd tejjel, és próbáld kisütni, nehogy aztán az egész tészta kárba menjen, ha esetleg leragadna. lehethogy a kelt tésztához máshogy keverik a lisztet, és ezért lett kocsonyás, esetleg próbáld legközelebb nem kelt tésztához való liszttel, vagy próbáld higítani. én ezt a Barbara lisztet nem ismerem. remélem tudtam segíteni,
jó sütést - fözést,
üdv.Évi

cafika
Cafika / cafika Sat, 2010-10-02 15:21

Csicsada !!!
nagyon nagyon òrùlòk, hogy sikerùlt !!!!
a receptet a kèppel egyùtt okvetlen rakd fel a nosalty-ra !!
tovàbbi jo sùtèst-fòzèst !!
puszi

csicsada
Csicsada / csicsada Fri, 2010-10-01 21:02

Sikerült!
Hónapok óta először ettek fiaim ehető, finom, mutatós, porhanyós, pillekönnyű stb. KENYERET! Nagy a boldogság! Fényképen is megörökítettem, ha kíváncsiak vagytok rá (és ha van lehetőség fotót beküldeni).
Cafika által javasolt weboldalon talált gm-recept alapján sütöttem a kenyeret.
Köszönet, Cafika!

csicsada
Csicsada / csicsada Fri, 2010-10-01 15:20

Kedves Cafika!
Nagyon szépen köszönöm a segítséget és a kedves biztatást! Hatalmas segítség már eddig is a sok-sok gluténmentes recept. Ez az oldal szuper! Ezer hála és köszönet! Jelentkezem, mit sikerült összehoznom.
Pusz: csicsada

cafika
Cafika / cafika Wed, 2010-09-29 09:48

hasznàlhatsz hajdina-, amarant-lisztet, gesztenye-lisztet is. èn ha keverem a lisztet teszek mèg hozzà mindig burgonya-, kukorica-kemènyìtòt. a kemènyitòtòl jobban òsszeàll a tèszta is. a glutènmentes lisztkeverèk mindig tòbb vizet kèr, mint a buzaliszt, ès elbìr tòbb èlesztòt ill. sùtòport(glutènmentest !!),
ès egy kanàlka szodabikarbonàt is lehet tenni a sùtòpor helyett (vagy fele-fele arànyban). a sùti tèsztàk is àltalàban folyosabbak, mint a buzalisztes, de nem baj. pl. a kenyèrnèl, a kelesztès utàn jo nedves kèzzel dolgozz, szuperul lehet formàzni a tèsztàt.
kisèrletezni kell !!
Csicsada majd jelentkezz, hogy sikerùlt !!
sok sikert

cafika
Cafika / cafika Wed, 2010-09-29 09:36

kedves Csicsada,
gyorsan ezt a cimet tudom kùldeni, én még nem pròbàltam ki az itt talàlhatò kenyérreceptet. de szerintem sikerùlnie kell. sok kitartàst ès tùrelmet a kisèrletezéshez !!

http://www.elelmezes.hu/szamok/06/12/16.htm

tòbb jotanàcs is olvashatò ezen az oldalon
remélem hasznodra vàlik!!
puszi,ùdv. Cafika

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-09-29 09:07

Kedves Mindannyian!
Köszönöm a sok hasznos tanácsot, GM-receptet. 38 és 19 éves fiaim pár hónapja "lettek" lisztérzékenyek, ráadásul még a diabetes diétával is össze kell passzítanunk. A kenyérsütést még nem tudtam megoldani (kész kenyérport nem tudom megvenni): kukorica és/vagy rizslisztből tudtok-e jó kenyérreceptet ajánlani?

Fenti receptekre a Kanadában élő sógornőm hívta fel a figyelmemet, ill. küldte el a hozzáférést. Lám, a nagyvilág is figyelemmel kíséri kedves, segítő szándékotokat.

Köszönjük, hála érte!

cafika
Cafika / cafika Tue, 2010-09-28 15:29

Gargoyle, nagyon kedves tòled, hogy glutènmentesen fòzòl a baràtod kedvèèrt !!! biztosan nagyra èrtèkeli !!! sok puszi :)

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2010-09-28 10:23

Már mentettem is, hamarosan jön egy barátunk, akinek majd ilyeneket kell főznöm. :-)
Köszi!

806
gluténmentes lisztkeverék 100 g
tej 250 ml
tojás 2 db
napraforgó olaj 1 ek
1 csipet
vaj 1 ek
lekvár/ dzsem 10 dkg
nutella 10 dkg