Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palacsinta ahogy Glaser készíti

Palacsinta ahogy Glaser készíti
Palacsinta ahogy Glaser készíti
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az unokák voltak látogatóban nálunk, és palacsintát kértek. Ízlés szerint lekvárral, mogyorókrémmel, dióval, cukorral...

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást, lisztet és a tejet simára keverjük. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen csomós a tészta. Hozzákeverjük az ásványvizet és a vajat. Hagyjuk kb. 1 órát állni.

  2. Kenjünk ki egy kb. 24 cm átmérőjű serpenyőt zsiradékkal. Öntsünk bele annyit a tésztából, hogy tészta vékonyan vonja be az alját.

  3. Süssük a tésztát közepes hőfokon kb. 2 percig, majd óvatosan fordítsuk meg.

  4. Süssük a másik oldalát is kb. 1 percig. Süssünk a tésztából egymás után kb. 12 palacsintát.

  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 52 987
elküldve: 1
receptkönyvben: 137
elkészítve: 9/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

palacsintatészta, hagyományos palacsinta, klasszikus palacsinta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

444
finomliszt 250 g
tojás 3 db
tej 300 ml
ásványvíz 100 ml
vaj 40 g
ghee 2 ek