Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palacsinta alaprecept Mercedestől

Palacsinta alaprecept Mercedestől
Palacsinta alaprecept Mercedestől
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem ég le, nem szakad el, könnyű, finom, puha. Ennél tökéletesebb palacsinta számomra nem létezik. Ez a recept egy francia hölgy szakácskönyvéből származik.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy keverőtálba szitáljuk,elkeverjük benne a sót és a cukrot.
  2. Közepébe mélyedést készitünk, beleöntjük az olvasztott vajat, a 6 felvert tojást és 350 ml tejet, ha van robotgépünk azzal végezzük a műveletet, először a legkisebb fokozattal 3 percig, majd egyre nagyobb fokozattal további 2-3 perc alatt sima tésztává dolgozzuk.
  3. Öntsük hozzá a maradék 4 dl tejet, keverjük még 1 percig ,egy szűrőn szűrjük át, majd egy konyharuhával letakarva 1 órát pihentessük.
  4. Egy palacsintasütőt mindig egy-két csepp olajjal kenjük ki (én kenőtollat használok).
  5. A felforrosított olajra tegyünk egy merőkanálnyi tésztát, majd a csuklónkkal körkörös mozdulatokkal oszlassuk el szépen, egyenletesen.
  6. Süssük meg mindkét oldalát, majd egy nagyobb tálra tegyük ki ,alaposan takarjuk le folpackal, míg az összes el nem készül. A megadott mennyiségből kb. 20-25 db palacsinta lesz.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 23
össznézettség: 53 948
elküldve: 5
receptkönyvben: 296
elkészítve: 14/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: francia
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

palacsintatészta, könnyű palacsinta, palacsinta alaptészta

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b.laci1
b.laci1 Tue, 2014-06-17 06:57

VÉGRE EGY RECEPT , AHOL NORMÁLIS MÉRTÉKEGYSÉGET HASZNÁLNAK !!!!!!!!!!!!

kismacska
kismacska Sun, 2013-08-25 13:03

Kedves Mercedes!
Nagyon finom :) Viszont van néhány kérdésem:
- Te milyen vajat használsz? Vagy margarint szoktál? Mert nekem a teavaj darabos maradt és szűréskor ki kellett vennem.
- Nekem csak 16 darab lett belőle. Tegyek bele több tejet? Vagy a szénsavas ásványvíz/szódavíz is jó?
Köszi a receptet

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Wed, 2013-08-28 15:12

Szia!
Márkázott vajat használok,margarint ki nem állhatom.
Legközelebb készítsd el úgy,hogy előtte egy pár órával kiveszel mindent a hűtőből,és akkor szobahőmérsékletű lesz minden alapanyag így könnyebben elfog olvadni a vaj.
A másik trükk,amit én alkalmazom,ha nem vettem ki időben az alapanyagokat,hogy a szűrőn préseld vissza egy fakanál segítségével,és keverd meg utána.
Próbálj meg kevesebb tésztát tenni a serpenyőbe.hogy vékonyabb és több palacsintád legyen.
Remélem tudtam segíteni :)
Üdv:Mercedes

Johnn
Johnn Tue, 2013-08-13 12:17

Szia,Kedves Mercedes! Új vagyok ,de nekem nagyon be jött a recept! Tökéletes és nagyon finom! Nagyon szépen köszönöm !!! Szép napot és minden jót kívánok! Üdv: Johnn

Doroti13
Doroti / Doroti13 Mon, 2012-11-12 16:23

Köszönöm a receptet! :) Tényleg nagyon jó! Nem ragad le, nem ég le és még finom is! :)

erzsa111
erzsa111 Sat, 2012-09-01 15:05

Én kipróbáltam... És tényleg nem szakad, nem ragad! Köszi a receptet...! Üdv

Akiteki
Akiteki Mon, 2012-07-02 10:57

1 kiló liszthez szoktam 4 tojást. Ez már egy édes omlet:)

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Mon, 2012-07-02 11:57

Lehet,hogy Te ennyit teszel hozzá,de a franciák általában nem.Nekünk ez a tészta vált be a legjobban,pedig kb. százfélét készitettem már.Az édességet illetöen a 60 g cukorra gondolsz?;)Egyébként a tésztája ránézésre és állagra is teljesen olyan,mint a hagyományos palacsintájé még meg nem sütjük,sütés után viszont egy sokkal jobb állagú tésztája lesz,mint a megszokott palacsintának.

Reta
Reta Sun, 2012-05-27 19:38

Nem sok az a 6 tojas??? a palacsintaba. Ennyi tojasbol mar egy finom tesztat is lehet kesziteni

500
finomliszt 250 g
cukor 60 g
1 csipet
vaj 80 g
tojás 6 db
tej 750 ml
napraforgó olaj 50 ml