Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palacsinta erdei gyümölcsös szósszal

Palacsinta erdei gyümölcsös szósszal
Palacsinta erdei gyümölcsös szósszal
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a palacsintát és a gyümölcsöket is. Mi baj lehet, ha együtt esszük?

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 liter tejből palacsinta tésztát készítünk, és a hagyományos módon kisütjük. (Én ehhez a recepthez csak tejjel szoktam készíteni, és egy kicsit sűrűbben, mint ahogy egyébként.)
  2. A fagyasztott gyümölcsöket egy lábasba helyezzük. Öntünk alá egy kevés vizet, majd felforraljuk, és hagyjuk, hogy a gyümölcsök felengedjenek. Ízlés szerint cukrot adunk hozzá. Érdemes megkóstolni, mert minden gyümölcs más. Addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.
  3. A hullalát habbá verjük.
  4. A kisütött palacsinát megtöltjük a szósszal és háromszög alakban hajtogatjuk. Tetejére tejszínhabot teszünk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 389
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Sabah

Mióta szakács: 2011.12.07.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

erdei gyümölcsös palacsinta tejszínnel, tejszínes palacsinta erdei gyümölccsel, gyümölcsös palacsinták

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

379
tej 1 l
tojás 2 db
finomliszt 1 evőkanál
cukor 1 ek
napraforgó olaj 1 ek
erdei gyümölcs mix 40 dkg
növényi habtejszín 5 dl