Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palacsinta firenzei módra

Palacsinta firenzei módra
Palacsinta firenzei módra
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A január szürke és hideg napjaiban szükségünk van a megnyugtató otthonosságra. Kapcsoljuk be a sütőt, és készítsünk testet-lelket melengető laktató fogást!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Vajazzunk ki egy sütőtálat. Fonnyasszuk meg a spenótot kevés vízben 2-3 perc alatt. Csöpögtessük le és vágjuk össze.
  2. Keverjük össze a spenótot, a ricottát, 1 tojást, 60 gramm parmezánt és a szerecsendiót, majd sózzuk, borsozzuk. Keverjük össze a maradék 2 tojást, a tejet és a vaj felét, sózzuk, majd szórjuk bele a lisztet is, és készítsünk belőle lágy tésztát.
  3. Süssük meg a palacsintákat a szokásos módon, majd mindegyikbe töltsünk kevés spenótos keveréket, és tekerjük fel. Tegyük a palacsintákat az előkészített tálba, locsoljuk meg paradicsomszósszal, és szórjuk rá a maradék reszelt parmezánt.
  4. Körülbelül 20 percig süssük, amíg arany színt nem kap. Forrón tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 28 410
elküldve: 13
receptkönyvben: 597
elkészítve: 36/36
Facebookon megjelent: -

szakács

TV Paprika

Mióta szakács: 2014.04.02.
35 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sós palacsintarakottas, spenótos ricottával töltött palacsinta paradicsomszószban sütve

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

303
tojás 3 db
konzerv paradicsom 800 g
spenót 150 g
ricotta 125 g
parmezán sajt 125 g
finomliszt 100 g
tej 125 ml
vaj 3 ek
szerecsendió 1 csipet
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint