Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palacsinta gombával és krumplival töltve

Palacsinta gombával és krumplival töltve
Palacsinta gombával és krumplival töltve
50 perc / előkészület: 25 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi, békebeli recept.
Egyszer úgy jártam, hogy krumplis tésztát készítettem, de volt éppen kevéske maradék gombapörkölt a hűtőben. Valami isteni szikra kapcsán hozzátettem a krumplis tésztához (gombapörkölt a paprikás krumplihoz - azt gondoltam, rendben van!) Hát olyan finom volt, hogy ihaj!
Mondom Nektek: ez a gombás-krumplis-paprikás tésztás figura nagyon rendben van! Próbáljátok ki!
Itt pedig a palacsinta és a tejföl tovább árnyalja a képet!
Legyünk azért persze képben: ez a Hortobágyi palacsinta hús helyett gombás-krumplis figurája  - böjt idejére. Illetve bármikor!

hozzávalók / 4 adag

A sós palacsintához

A töltelékhez

ajánlat

Bármikor.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzzük.
  2. A palacsintákat megsütjük. (sós palacsinta)
  3. A hagymát és szalonnát kockázzuk, a gombát szeleteljük.
  4. A szalonna zsírját serpenyőben kiolvasztjuk.
  5. A szalonna zsírján (pörc marad) megpirítjuk először a hagymát, majd a gombát.
  6. Vízzel feleresztjük, bő levet készítünk.
  7. Hozzáadjuk a kockára vágott zöldpaprikát, a pirosaranyat, borsot darálunk rá, megkóstoljuk. Ha kell sózzuk.
  8. Jól összeforraljuk.
  9. Egy tálban összetörjük a meleg krumplit és rámerjük a gombapörköltet úgy, hogy először a leve nélkül, majd annyi levet adunk hozzá, hogy sűrű, összeálló masszánk legyen. Kóstolunk, ha kell sózunk.
  10. Megtöltjük a palacsintákat. Jénai tálban, meleg sütőbe helyezzük.
  11. A gomba levét a liszttel kevert tejföllel behabarjuk, összeforraljuk.
  12. Tálaláskor a palacsintákra öntjük, petrezselyemzölddel szórjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 18 865
elküldve: 1
receptkönyvben: 290
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

törtkrumplival dúsított gombapörkölttel töltött palacsinta paprikás szósszal feladva

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

547
tojás 4 db
finomliszt 15 dkg
tej 2 dl
snidling 2 ek
1 kk
fekete bors 1 kk
napraforgó olaj 2 ek
gomba 4 közepes db
burgonya 4 db
vöröshagyma 1 nagy fej
kenyérszalonna 5 dkg
paprikakrém 1 ek
zöldpaprika 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 2 dl
finomliszt 1 csapott ek
petrezselyem 0 ízlés szerint