Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palacsinta kocka maradék sonkából

Palacsinta kocka maradék sonkából
Palacsinta kocka maradék sonkából
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden évben Húsvét után a maradék sonkát fel szoktam használni sonkás tésztához. Most elhatároztam, újítok. Palacsintát sütök, és azzal esszük meg. Jó ötletnek bizonyult, mert az első falat után a férjem megjegyzése: ez bizony finom!  :) :)

hozzávalók / 4 adag

Sonkadarálás

Palacsintasütés

Lerakás és sütés

ajánlat

Megmaradt húsvéti sonka hasznosítására ajánlom. Különleges, nem megszokott, a zabpehelyliszt palacsintával még egy kicsit egészséges is.

Szólj hozzá!

elkészítés

Sonkadarálás

  1. A sonkát felkockázzuk, és ledaráljuk.
  2. Összekeverjük annyi tejföllel, hogy egy jól kenhető masszát kapjunk (kb 2-3 dl). Nem sózzuk, mert a sonka eleve sós. Egy kevés frissen őrölt borsot keverhetünk hozzá, de elhagyható.

Palacsintasütés

  1. A megadott anyagokból palacsintatésztát készítünk. Kicsit sűrűbb lesz, mint a fehér lisztből. Valószínűleg hígítani kell sütés közben kevés folyadékkal.
  2. A lisztet, tejet, szódavizet, tojásokat, sót összekeverjük. Az összekevert masszához adjuk az olajat. Forró palacsintasütőben kisütjük.
  3. A megsült palacsintákat (kb. 12 darab) megtöltjük a sonkakrémmel, feltekerjük, és egy tűzálló edénybe helyezzük.

Lerakás és sütés

  1. Két réteg palacsinta lett nekem egy hosszúkás jénaiban. A tetejét megkenjük tejföllel, kb. 2-3 dl-rel, és megszórjuk a reszelt sajttal.
  2. Forró 170-180 fokos sütőben aranybarnára sütjük, és kockára vágva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 18x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 799
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci

Mióta szakács: 2011.04.26.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: palacsinta
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsvéti tejfölös sonkás palacsinta, zabpehelylisztes sonkás palacsinta, maradék sonkával töltött palacsinta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

882
kötözött sonka 50 dkg
tejföl 3 dl
zabpehelyliszt 20 dkg
tojás 2 db
tej 3 dl
ásványvíz 2 dl
1 csipet
olívaolaj 0.5 dl
tejföl 3 dl
sajt 5 dkg