Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palacsinta kukoricalisztből

Palacsinta kukoricalisztből
Palacsinta kukoricalisztből
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet receptes könyvben találtam, Péter Jánosné gyűjteményében. Nálunk a palacsinta mindig jöhet, így most kukoricalisztből készült, és ízlés szerint megtölthető.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztből, tejből, kis sóval, kevés cukorral, 2 tojásból késhegynyi szódabikarbónával sima tésztát keverünk. Lassan adagolva belekeverjük az olajat, majd palacsintát sütünk belőle.
  2. Ízlés szerint megtöltjük.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 35
össznézettség: 66 111
elküldve: 7
receptkönyvben: 197
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 3 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

palacsinta tészta kukoricalisztből, palacsinta tészta

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gabor93
gabor93 Sun, 2017-04-02 01:17

Kipróbáltuk, nem vagyunk maradéktalanul elégedettek az eredménnyel. A megadott tej mennyisége borzasztóan kevés, az olaj mennyisége borzasztóan sok. Így hát kénytelenek voltunk kevesebb olajjal és jelentősen több tejjel elkészíteni. Így már egész tűrhető volt, de a tésztája így is száraz volt. Aki kukoricalisztből szeretne palacsintát sütni, annak ezt a receptet NEM javasoljuk!

helena26
helena26 / helena26 Fri, 2017-04-14 20:29

Sajnálom,hogy nem sikerült,a recept a Péter Jánosné könyvéből van leírva. Az eredeti receptben valójában 2 dl olaj szerepel. Ezt viszont én is sokalltam,de gondolom meg van az oka,hogy ennyit írt a receptjében. Talán éppen ezért nem lesz száraz a palacsinta. A tejet pedig szükség szerint írtam. Palacsinta sűrűségűnek kell lennie a tésztának.

almamag
almamag Wed, 2015-05-06 14:21

Hű! - Ez a recept így tökéletes, ahogy van! Nagyon köszönöm!!!!

kingabinga
kingabinga / kingabinga Thu, 2015-04-23 18:42

Kedves Helena26! Nem bíztam a sikerben, mert egy másik kukoricalisztes recepttel már befürödtem. Vastag volt és száraz és törős. A te receptedből viszont csodaszép vékony palikat tudtam sütni, fincsi túrókrémet készítettem hozzá negyed kiló túróból, mézzel, vaníliával, 1 tojássárgájával, durvára vágott citromhéjjal és egy kis tejföllel kikeverve. Köszönöm a receptet! :)

helena26
helena26 / helena26 Sat, 2015-04-25 19:44

Nagyon örülök,hogy elégedett vagy a recepttel,már ezért is megérte felrakni!
Üdvözlettel,Helena

helena26
helena26 / helena26 Tue, 2015-03-17 19:22

Örülök,hogy elnyerte a tétszésedet !
A tejet szükség szerint adagold hozzá,nehogy híg legyen a massza. Valójában,ha híg lenne kukoricalisztet kell még hozzákeverni. Ezt elrontani nem lehet!
Üdvözlettel,Helena

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Sat, 2015-03-28 18:20

Szia!
Tegnap Jókai bableves mellé készítettem a kukoricalisztes palacsintát, én sokallottam bele az 1 dl olajat, így csak fél dl tettem bele. Az első adag kisütése után gyorsan kavartam még egyet, mert nagyon finom volt és féltem h nem lesz elég. A finnyás lányom kicsit "fikázta", de azért 4 db csak lecsúszott :D :) Tölteléknek készítettem Tutti-frutti pudingot (gluténmentes). Köszi!
Üdv: Scarlett

helena26
helena26 / helena26 Wed, 2015-04-08 23:00

Örülök a visszajelzésnek ,az olaj mennyisége valóban sok lenne, 3 ek kell a tésztájába, a többi a sütéshez kell. Ki is javítottam.
Üdvözlettel,Helena

pek.eszter
P.Eszter / pek.eszter Fri, 2014-04-11 17:31

Kedves Helena26!

Biztos, hogy a receptben nincs valami mértékegység elírva? Nekem ezekkel olyan folyós lett a tészta (pedig a púpos evőkanál mértéket rendesen tartottam), mint a víz és mikor próbáltam kisütni, csak habzott.

helena26
helena26 / helena26 Sat, 2014-04-12 21:17

A lisztet kimértem, a tejet már szemre adtam hozzá,hogy palacsintasűrűségű legyen,aki már többször sütött,tudja,hogy milyen állagú masszára van szükség. A szódabikarbónától nem habozhat,mert én mindíg ezzel sütöm a palacsintát. Tejből kellett volna kevesebbet írnom. Elnézést kérek,kijavítottam.
Üdvözlettel,Helena

511
kukoricaliszt 6 púpozott ek
tojás 2 db
1 csipet
cukor 5 teáskanál
szódabikarbóna 1 késhegynyi
napraforgó olaj 1 dl
tej 2 dl