Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palacsinta-lasagne vega módra

Palacsinta-lasagne vega módra
Palacsinta-lasagne vega módra
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Íme egy újabb saját recept:)
Nem volt itthon semmi kaja, így gondoltam, összeütök valamit. Mivel nem volt lasagne tészta, palacsintával helyettesítettem azt. Egyébként ez jóval olcsóbb megoldás, és ugyanolyan finom:). Aztán paradicsomlét sem találtam, de lehet, hogy a hígított ketchup még jobb is, nem tudom:) 
Amúgy előre elnézést kérek, ha a hozzávalók mennyiségén némiképp módosítani kell, mivel nem méricskéltem közben,  csak utólag találtam ki, hogy feltöltöm, de szerintem nagyjából minden stimmel. Itthon mindenkinek ízlett, remélem Nektek is fog:) Tökre örülök, hogy végre sikerült kitalálnom valamit anyu finom darált húsos lasagne-ja helyett:D

 

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A raguhoz

A besamel mártáshoz

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta elkészítése:

  1. A hozzávalókat összekeverjük, hogy sűrűn folyó palacsintatésztát kapjunk.
  2. Palacsintasütőben olajat hevítünk, majd 7-8 db vastag palacsintát sütünk.

Ragu elkészítése:


  1. A hagymát felkockázzuk, olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a szintén kis kockákra vágott paradicsomot is.
  2. Felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi, és addig főzzük, míg a paradicsom meg nem puhul.
  3. Villával kicsit megtörjük, majd hozzáadjuk az őrölt és darált paprikát, megkeverjük.
  4. Hozzáadjuk a már előre sós vízben beáztatott szójagranulátumot, majd felöntjük a paradicsomlével (én ezt kis vízzel hígított ketchuppal helyettesítettem, mivel nem volt paradicsomlé).
  5. Jól megkeverjük, majd kislángon 5-10 percig főni hagyjuk (vigyázzunk, hogy le ne égjen!).
  6. Végül hozzáadjuk a zöldségkeveréket, sóval, borssal ízesítjük.

Besamel elkészítése:


  1. A lisztet keverjük ki egy kevés tejjel, majd öntsük hozzá a többi tejet is.
  2. Sóval, szerecsendióval ízlés szerint ízesítjük.
  3. Folyamatos keverés mellett (vigyázat, könnyen letapad, és csomós lesz!) felforraljuk, egyben besűrítjük.
  4. Végül levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat, és elkeverjük.

Összeállítás:


  1. Egy palacsintát vajjal kikent tortaformába tesszük (vagy bármilyen tepsire, hőálló edénybe).
  2. Megkenjük 1-2 ek. raguval, erre pedig egy kevés besamelt csepegtetünk, és ezt is kicsit elkenjük, hogy nagyjából mindenhova jusson.
  3. A folyamatsort addig ismételjük, míg a legutolsó palacsintához érünk (ezt már nem kenjük meg).
  4. Reszelt sajttal megszórjuk.
  5. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt meg nem pirul. Melegen tálaljuk. Jó étvágyat:)

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 795
elküldve: 0
receptkönyvben: 154
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Beks

Mióta szakács: 2010.08.16.
4 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szójás lasagne, vegetáriánus lasagne palacsintával, szójás-besameles rakott palacsinta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gaben76
Gaben76 Tue, 2013-01-15 16:45

Nem is gondoltam a palacsintatésztára eddig, ráadásul ezelőtt mindig hússal készíttettem a lasagnát. Szóval igazi újdonság volt, és nagyon bejött, legközelebb is így kerül a sütőbe. Besamel mártás ötlet pedig 5-ös. Eddig bármihez készítettem (sokszor) a vajon megpirítottam egy kicsit a lisztet, majd ezt engedtem fel tejjel, és kevergettem benne lelkesen a csomókat. Így még az is egyszerűbbé vált, köszönöm!

prutyka
prutyka Wed, 2012-10-31 23:19

jól néz ki nagyon! holnap meg is csinálom, de én nagyon húsos vagyok, így a ragu hússal lesz és nem szójával :D

Beks
Beks / Beks Mon, 2010-08-30 11:41

Sziasztok! Örülök, hogy tetszik a recept:)
Neni, az utolsó palacsintán(a sajt alatt) már nincs besamel, csak ilyen fehérre sikerült a palacsinta:) De lehet, hogy a rekeszértéket kellett volna növelni a gépen:D

neni
neni Mon, 2010-08-30 08:39

Szia Beks!
Ez a recept első olvasatra nagyon bejön nekem. Mindenképen meg fogom csinálni. A kérdésem az lenne, hogy a fotón úgy látszik, mintha az utolsó palacsintán is lenne besamel, a leírásban viszont azt írod, hogy arra már nem kell. Vagy mitől olyan fehér a teteje?

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2010-08-29 21:56

Nagyon csúcs az ötlet, szép a fotó, és a recept tényleg jó!!Alapanyagok vannak itthon a palacsintához mindig, míg lasagne tészta, csak célzattal.Viszont így, előre és elkészíteni.Köszi!Éva-Anyóca

Amurath
Nyulas / Amurath Sun, 2010-08-29 14:46

Kedves Beks, én is hallottam már, hogy palacsintával helyettesíthető a lasagne tészta. Örülök, hogy Te elkészítetted, hamarosan én is el fogom. :-) Jó, hogy valaki kipróbálta előttem! :-) Köszi a receptet!

759
tojás 2 db
finomliszt 30 dkg
tej 3 dl
0 ízlés szerint
szója 10 dkg
paradicsom 3 db
vöröshagyma 1 közepes fej
paradicsomlé 3 dl
fűszerpaprika 2 kk
paprika 2 dkg
mexikói keverék 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tej 4 dl
finomliszt 1 evőkanál
szerecsendió 1 késhegynyi
0 ízlés szerint
vaj 0.5 ek
füstölt sajt 20 dkg