Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palacsintabatyu párolt gyümölcsökkel

Palacsintabatyu párolt gyümölcsökkel
Palacsintabatyu párolt gyümölcsökkel
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerűen letöltöttem a netről.

hozzávalók / 7 adag

A palacsintához (10-12 db)

A palacsinta sütéséhez

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Ma egy kicsit tovább gondoltam egy híres francia cukrász, Alain Ducasse egyik palacsintareceptjét. Ezt a könnyű ételt bármilyen évszakban el lehet készíteni aktuális gyümölcsökből, és különböző önteteket lehet hozzá használni. Legnagyobb örömömre, most a piros gyümölcsök időszaka van, így hát ebből készítettem palacsintabatyut, és a saját levéből adtam hozzá az öntetet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A palacsintához a lisztet a cukorral összekeverjük. Egy külön tálba felverjük a tojást a sóval, és óvatosan hozzáöntjük a cukros lisztet. Ezután összekeverjük az olajjal és a felolvasztott vajjal, majd a narancs és citrom reszelt héjával. Ekkor elég sűrű tésztát kapunk.
  2. Elkezdünk adagolni hozzá annyi ásványvizet, hogy folyékony, de nem híg állagú tésztát kapjunk. 2 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  3. Majd utána egy kicsit kiolajozunk egy serpenyőt, de ne nagyon, ne legyen olajos a palacsintatészta, s szép, vékony palacsintákat sütünk.
  4. A töltelékhez az epreket négybe vágjuk, majd a fekete áfonyával, a cukorral és a vajjal feltesszük párolódni közepes lángon.
  5. mikor már az eper megpuhult - nem ment szét, hanem csak puha lett - hozzáadjuk a málnát is és kb. még 1 percig pároljuk, hogy a málna ne legyen pépes, hanem egészbe maradjon.
  6. Ekkor kiszedjük, a kieresztett levet a fazékban hagyjuk, és közepes lángon lekvárrá sűrítjük.
  7. A palacsintabatyut összeállítjuk. A palacsinták közepébe egyenként kb. 1-1,5 ek párolt gyümölcsöt teszünk, és felül összefogva, kis batyukat készítünk belőle. S összetűzzük vagy fogpiszkálóval vagy szárított vaníliarúddal, esetleg saslik fával. 
  8. Tányérra tesszük, megszórjuk porcukorral, és a tányérra teszünk a saját levéből készült lekvárból, ebbe lehet mártogatni a palacsintafalatokat. 

  • tepsi mérete: palacsintasütő cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 389
elküldve: 0
receptkönyvben: 111
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Csontos Viktória

Mióta szakács: 2011.06.12.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gyümölcsös palacsintabatyu, palacsinta gyümölcstöltelékkel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

190
tej 0.5 dl
finomliszt 10 dkg
tojás 1 db
vaj 25 g
napraforgó olaj 7 g
cukor 10 g
1 csipet
narancshéj 1 narancsból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
ásványvíz 1 dl
napraforgó olaj 3 ek
málna 8 dkg
eper 3 dkg
fekete áfonya 12.5 dkg
cukor 2 ek
vaj 2 dkg
porcukor 1 ek