Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palacsintatészta ingi konyhájából

Palacsintatészta ingi konyhájából
Palacsintatészta ingi konyhájából
35 perc / előkészület: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lehet kisebb adag is. A lényeg, hogy tilos a cukor a tésztába, és a szódavíz legyen mindig a több, mint a tej. Kicsit folyósnak tűnhet elsőre, de így lehet jó kis vékony palacsintákat sütni. Nem szakad, nem ragad. Ezt a palit fel lehet dobni, úgy megfordítani. :-) A barátnőm ezt süti lasagne-ba is. Hortobágyinak is kitűnő.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A palacsintatésztát kikeverjük.
  2. Egy forró serpenyőt minden egyes palacsinta előtt kikenünk olajjal.
  3. Nagylángon kb. 30-40 másodpercig sütjük mindkét oldalát.

Ezt a mennyiséget 2 db seprenyővel erdemes sütni  !

  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 25 439
elküldve: 2
receptkönyvben: 177
elkészítve: 12/25
Facebookon megjelent: -

szakács

ingi

Mióta szakács: 2012.04.25.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
babakonyha: baba-mama
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

a tökéletes palacsinta, palacsintatészta, alap palacsintatészta, palacsinta alaptészta

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Adribaba79
Adribaba79 Sun, 2018-08-19 12:09

A legjobb palacsinta recept! Mindíg sikerül, és nagyon finom lágy palacsinta tészta sikeredik belőle! A család imádja. Köszi a receptet. :)

Stvorecz Istvánné
Stvorecz Istvánné Mon, 2012-05-14 21:14

Ez valóban egy tökéletes recept! Én is így sütöm a palacsintát és osztatlan sikert arat minden
alkalommal.
Az ízét minden alkalommal a töltelék határozza meg! Lehet édes, lehet sós, ahogy éppen
kívánják.
A cukor egyébként sem egészséges!!!
üdvözlettel: Marcsi

V.Kata
V.Kata Mon, 2012-05-14 14:21

Szia Ingrid!
Természetesen kipróbálom a receptedet. Valójában még egészségesebb is mint az enyém,mivel nincs benne cukor.
Minden jót! Kata

V.Kata
V.Kata Sun, 2012-05-13 20:12

Szia Ingrid!
Szerintem nekem nem azért nem ragad le az édes palacsintám mert én olyan nagyon ügyes vagyok,csupán azért mert ha sok cukor van a tésztában, sem ragad le.Próbáld ki,így is fel lehet dobni!! Ja, és ha sós palacsintát készítek, én is csak egy csipet cukrot teszek a tésztába.
Üdv:Kata

ingi
ingi / ingi Mon, 2012-05-14 09:48

Szia Kata!

Rendben, de akkor Te is próbáld ki az én receptemet :-)

Jó palacsinta sütést : Ingrid!

V.Kata
V.Kata Fri, 2012-05-11 13:52

Kedves ingi!
Miért tilos a cukor a tésztába??
Én mindíg annyit teszek bele,hogy magában is édes a palacsintám és sosem ragad le!
Üdv:Kata

ingi
ingi / ingi Fri, 2012-05-11 18:15

Kedves V.Kata !

Nálam a cukortól leragad és nem tudom feldobni.
Ha nálad bevált Te nagyon ügyes vagy :-)
Ja és van amikor a fiúk úgy kérik, hogy reszelt sajtot és pirított szalonnát tegyek bele még melegen és a sajt beleolvad....
Szép napot kíván:Ingrid

ingi
ingi / ingi Mon, 2012-05-14 13:36

Kedves Edit!

Valóban kitűnő amikor a meleg palacsintába beleolvad a reszelt sajt.
Én a nagy édes palacsinta evő nem is jutott eszembe ilyesmi.
A vendégek kérték, hogy van-e sajt meg szalonna itthon?
Hát? van:-) aztán így szerettem meg Én is :-)

Szép napot : Ingrid

524
finomliszt 1 kg
tojás 10 db
tej 1 l
szódavíz 1.5 l
1 csipet
citromhéj 1 citromból nyert
napraforgó olaj 5 ek