Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palaffin dulce de lechével

Palaffin dulce de lechével
Palaffin dulce de lechével
20 perc / előkészület: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amerikai palacsinta, muffin és dulce de leche egyvelege – avagy édesen szép az élet. A palacsinta, a muffin és a dulce de leche önmagában is kiváló, gyors választás, de ha valami különlegesebbre vágyunk, érdemes kipróbálni.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A dulce de lechéhez

ajánlat

Dulce de leche helyett használhatunk mogyorókrémet vagy pudingot, esetleg gyümölcsöt is tehetünk bele, de a karamellkrém teszi igazán különlegessé.

Szólj hozzá!

elkészítés

 
  1. A sütőt 175 fokra előmelegítjük.
  2. A száraz hozzávalókat (liszt, szódabikarbóna, sütőpor, só, cukor) összekeverjük.
  3. A nedves hozzávalókat (tojás, tej, olvasztott vaj) egy másik edényben összekeverjük.
  4. A nedves masszát egyszerre a szárazhoz öntjük, majd összekeverjük. Nem baj, ha a vaj miatt kis csomók maradnak benne, a végeredményen nem lehet majd érezni.
  5. Az így kapott tésztával töltsük fel a szilikon muffinforma mélyedéseit. (12-es standard muffinforma esetén a mélyedések maximum a feléig érjen a tészta.)
  6. Minden palaffin tetejére kanalazzunk diónyi dulce de lechét. (Ez a sütés során a tészta belsejébe merül.)
  7. Süssük kb. 15 percig, amikor már nem hólyagos a teteje, kivesszük és megkenjük dulce de lechével. Melegen, frissen fogyasszuk!
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 662
elküldve: 0
receptkönyvben: 81
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gaditana

Mióta szakács: 2011.01.02.
2 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

palacsintamuffin karamellkrémmel, karamellkrémmel töltött palacsinta muffinformában

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

erzso83
Erzso83 / erzso83 Fri, 2011-01-14 01:12

Hát ez az, lesüllyedt az aljára az első 5 perc után, hanem a végére föntről bugyogodt kifelé, alig maradt benne valami. Sajnálom, nagyon jól néz ki a képen.

erzso83
Erzso83 / erzso83 Wed, 2011-01-12 20:21

Hát elkészült, de nem sikerült, kifolyt belőle a krém, minden ragacsos lett, és ízre sem igazán érdekes. Maga a töltelék nagyon finom, inkább csak magában eszem.

Barbarita
Gaditana / Barbarita Thu, 2011-01-13 19:40

Tényleg sajnálom, hogy nem jött be, nekem egyáltalán nem folyt ki belőle a töltelék (lehet hogy neked esetleg folyósabb volt?), épphogy csak az aljára süllyedt le. Abban viszont egyetértünk, hogy a töltelék isteni. :)
Gaditana

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-01-11 21:43

Kedves Gaditana! Nagyon bizakodó vagyok én is, alig várom, hogy elkészüljön.Ha elkészült, ígérem, beszámolok róla, hogy sikerült megalkotnom, és a család mit szólt.:-))Szép estét! Éva-Anyóca

erzso83
Erzso83 / erzso83 Mon, 2011-01-10 20:46

Szeretném tudni kb mennyi lehet az 1 bögre liszt meg a 2/3 bögre tej? szuper recept, szeretném kipróbálni, de pontosan szeretném csinálni. Köszike

Barbarita
Gaditana / Barbarita Tue, 2011-01-11 21:13

Kedves Erzso83!
1 bögre liszt = 160 gramm
2/3 bögre tej = 2.5 dl
Én szemmértékkel adagoltam eddig (többször is így készítettem) és mindig jó lett a tészta, úgyhogy csak bátran!
Jó étvágyat hozzá!
Gaditana

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-01-10 12:09

Kedves Gadatina! Nagyon étvágycsináló a fénykép!Szép a tálalás.:-)) Köszönöm a receptet, barátnőmnek elküldve, nekem elmentve!:-))Éva-Anyóca

610
finomliszt 1 bögre
szódabikarbóna 1 tk
sütőpor 0.5 tk
0.25 tk
cukor 2 ek
tej 1.7 dl
tojás 1 db
vaj 2 ek
tej 1 l
cukor 1 bögre
szódabikarbóna 1 tk
vanília 1 db