Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paleo, AIP citromos-levendulás keksz

Paleo, AIP citromos-levendulás keksz
Paleo, AIP citromos-levendulás keksz
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Izgalmas gabona-, tej- és tojásmentes keksz, mesterséges édesítők és cukor nélkül.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldbanánlisztet, a tápiókalisztet, a sót, a szódabikarbónát és a szárított levendulát egy tálban összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a kókuszolajat, a citromlevet, a vizet és a mézet, majd kézzel jól összedolgozzuk. TIPP: aki még fanyarabb kekszet szeretne, a víz egy részét vagy akár egészét is helyettesítheti citromlével.
  3. Addig gyúrjuk a masszát, amíg nyújtható tésztát nem kapunk.
  4. Zöldbanánliszttel megszórt deszkán körülbelül 5 mm vastagra nyújtjuk a tésztánkat, majd tetszőleges formákat szaggatunk belőle. Ebből a mennyiségből mérettől függően 15-20 keksz készül.
  5. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 154
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Delicious&Healing

Mióta szakács: 2016.07.03.
7 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fűszeres tallér, levendulás korong

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

216
tápiókaliszt 0.5 bögre
zöldbanán liszt 140 g
0.5 teáskanál
szódabikarbóna 1 késhegynyi
levendula 1 db
kókuszolaj 6 ek
méz 1 ek
citromlé 60 ml
víz 60 ml