Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paleo húsos palacsinta

Paleo húsos palacsinta
Paleo húsos palacsinta
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hús önmagában sem rossz, de ha a paleolit étrendet követő embernek nagyon hiányzik már egy jó kis bolognai mártásos tészta, akkor elgondolkodik a lehetőségeken...

hozzávalók / 4 adag

A palacsintatésztához

A húsraguhoz

A tetejéhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A palacsintához a mandulalisztet, a vizet, a tojásokat, a sót és 1 ek olajat keverjünk össze. 15 percet hagyjuk állni, majd egyenként is aláolajozva süssünk belőle 6-8 palacsintalepényt. (Nagyon törik, ezért óvatosan fordítsuk át!)
  2. A raguhoz daraboljuk fel a hagymát. A répákat és a zellert apró lyukú reszelőn reszeljük le, a fokhagymát is reszeljük le, vagy préseljük át fokhagymanyomón.
  3. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  4. A hagymát kezdjük el a zsiradékon pirítani, 2 perc után dobjuk rá a fokhagymát, a zellert és a répákat is, pirítsuk további 1 percig, majd adjuk hozzá a húst is. Süssük addig, amíg egy kicsit meg nem pirul (3-4 perc).
  5. Szórjuk rá a majorannát és a sót, öntsük fel paradicsomlével és ha kell, tegyük bele a xilitet is. Főzzük 15 percig, majd ha ha már nem forró, töltsük be a raguval a palacsintákat. Tekerjük fel a tésztát, és fektessük egymás mellé őket egy sütőbe helyezhető edényben.
  6. Ha marad ragu, azt oszlassuk el a tetején, szórjuk rá a sajtot és süssük addig, míg a sajt kissé meg nem pirul a palacsinták tetején.

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 15x15 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 966
elküldve: 7
receptkönyvben: 147
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

edan

Mióta szakács: 2012.11.12.
84 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
fogyókúra: paleolit fogyókúra
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paleo paradicsomos-ragus palacsinta, húsos raguval töltött palacsinta, húsos ragus palacsinta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szilumilu
szilumilu Fri, 2014-11-14 12:07

Nekem sajnos egyetlen paleocsinta tészta sem vált be még eddig :( Akármilyen arányba kevertem, akármilyen lisztből, akármilyen receptet készítettem, vagy a kukába landolt, van feltekerhetetlen kemény volt és széttört.... Ha véletlen sikerült egy kettőt felcsavarni, az íze.... hát nem jók.

nbernadett
nbernadett Sun, 2012-12-30 11:48

Szia, nagyon megörültem ennek a receptnek mert a húsos palacsinta az egyik kedvencem. Most Karácsonykor próbálkoztam először a paleo változattal de ehetetlen lett, mert gesztenyelisztből csináltam a palacsintát hozzá. Köszi a receptet, legközelebb ezzel próbálkozom!

edan
edan / edan Tue, 2013-01-01 20:22

Szia, remélem sikerül elkészíteni a palacsintákat: jóval több türelem kell a sütésükhöz, mint a normál búzalisztes palacsinták esetében.

444
mandulaliszt 7 csapott ek
víz 2.5 dl
tojás 3 db
1 kk
olívaolaj 2 ek
darált pulykahús 50 dkg
vöröshagyma 1 db
sárgarépa 1 db
fehérrépa 1 db
zeller 3 dkg
fokhagyma 2 gerezd
1 tk
majoranna 1 tk
olívaolaj 1 ek
paradicsomlé 3 dl
xilit 1 teáskanál
parmezán sajt 10 dkg