Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paleo kókuszkrémes pite

Paleo kókuszkrémes pite
Paleo kókuszkrémes pite
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Véletlenül akadtam rá a receptre a paleoparents.com oldalon. Nem követem a paleo étrendet, de nagyon ízlett ez a süti! Nem változtattam sokat rajta. Paleós barátaim is nagyon dicsérték, úgyhogy tuti nem most csináltam utoljára:)

hozzávalók / 4 adag

A piskóta réteghez

A csokoládé réteghez

  • 100 g 90% csokoládé (alacsonyabb kakaótartalmú is lehet, nekem ez volt otthon)
  • 2 ek kókuszkrém (Cocomas márkájút használtam, kókusztejszínnek is nevezik)

A kókuszkrém réteghez

A kókuszhab réteghez

ajánlat

Kicsiknek és nagyoknak, telteknek és karcsúaknak, optimistáknak, pesszimistáknak... :) Mindenkinek, aki nem allergiás valamelyik hozzávalóra. (Sajnos én nem figyeltem oda, és olyanok is kaptak belőle, akiknek hasfájást okozott a dió, illetve a tojás.)

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta réteg

  1. A diót apróra daráljuk, és összekeverjük a mandulaliszttel, mézzel és kókuszolajjal.
  2. 18 cm átmérőjű tortaformába egyengetjük. (Én sütőpapírral béleltem ki a formát.) 175 fokos előmelegített sütőbe tesszük, majd barnára sütjük. Kb. 10 perc után barnult meg. Ha megsült, hagyjuk kihűlni.

Csokoládé réteg

  1. A csokit a kókuszkrémmel együtt egy kis tálkába tesszük. Mikrohullámú sütőben legmagasabb fokozaton kb. fél percig olvasztjuk, majd összekeverjük.
  2. A kész csokikrémet rákenjük a kihűlt piskóta tetejére, és betesszük a hűtőbe.

Kókuszkrém réteg

  1. A kókuszkrémet összekeverjük a tojással, a nyílgyökér liszttel, a mézzel és a sóval. Egy serpenyőben felforraljuk a keveréket, míg be nem sűrűsödik. Teljesen úgy néz ki, mintha vaníliás pudingot készítenénk.
  2. Ha kész, akkor hozzákeverjük a kókuszreszeléket és a vaníliát.
  3. A csokis rétegre kenjük ezt a réteget, majd ha kihűlt, hűtőszekrényben további 4 órát hűtjük. Teljesen meg fog szilárdulni ez a réteg.

Kókuszhab réteg

  1. Ha az elkészítés előtt egy napra felbontjuk a kókuszkrémet, akkor a dobozban a krém besűrűsödik, és az aljára összegyűlik a víz. Aztán óvatosan ki tudjuk önteni a dobozból a krémet. Az összegyűlt vízre nem lesz szükségünk. A kókuszkrémet ezután felverjük habverővel, mintha normál tejszínt vernénk fel. Elméletileg ez a kókusztejszín ugyanúgy működik, mint a rendes, de nekem nem lett olyan kemény a hab. Viszont hűtőbe téve a süti tetején elég jól megszilárdult.
  2. Díszítésként a kókuszreszeléket 175 fokos sütőben barnára pirítjuk. Vigyázat, pillanatok alatt megbarnul!
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 18 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 31 695
elküldve: 5
receptkönyvben: 215
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Hajnico

Mióta szakács: 2013.08.04.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

paleo süti, reform kókuszos süti, kókuszos krémes süti paleo módon

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sütihabzsi
sütihabzsi Wed, 2014-10-08 15:38

Köszönöm a válaszod :-)

Utána nézek a lisztnek,szeretném megcsinálni mostanában és mivel én nem ehetek tejféléket,így meg kellett ismerkednem a "helyettesítő" termékekkel és így a búzalisztet is lecseréltem egyéb lisztekre.Ezért kérdeztem,hogy lehetséges lenne-e...?!

sütihabzsi
sütihabzsi Tue, 2014-10-07 19:18

A nyílgyökér liszt helyett lehet használni más féle lisztet is?

Rizslisz vagy ugyan úgy,mandula liszt esetleg?

hajnico
Hajnico / hajnico Tue, 2014-10-07 21:03

Kedves sütihabzsi!

Sajnos nem tudod helyettesíteni más liszttel. A nyílgyökérliszt sűrűsìti puding állagúra a krémet. A paleo boltban se tudtak helyettesítőt ajánlani. Egyik barátnőm néhány receptnél zselatint használt, de már ő is áttért erre a lisztre. Egyébként ahhoz képest, hogy drága nekem sokáig kitart a zacskóval:-).

953
dió 3 marék
mandulaliszt 0.5 bögre
méz 1 ek
kókuszolaj 3 ek
csokoládé 100 g
kókuszkrém 2 ek
kókuszkrém 200 g
tojás 1 db
nyílgyökér liszt 3 ek
méz 3 ek
vanília 0 ízlés szerint
kókuszreszelék 25 g
1 csipet
kókuszkrém 200 g
kókuszreszelék 25 g