Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paleo rakott kel

Paleo rakott kel
Paleo rakott kel
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családnak hagyományos módon készült rakott kel mellé elkészítettem a diéta szerinti változatot is!

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat felaprítjuk, és a zsíron üvegesre megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a darált marhahúst és a fűszereket, majd folyamatosan kevergetve, a darabokat szétnyomkodva addig pirítjuk, míg a hús kiengedi a levét, ekkor félretesszük.
  3. A kelkáposztát laskásra vágjuk, és sós vízben félig pároljuk meg.
  4. Az almákat és a répát pucoljuk, daraboljuk, ezek nyersen kerülnek bele a rakottasba.
  5. Egy jénai edényt picit kizsírozunk, a káposzta felét alulra tesszük, ráhalmozzuk az almát es a répát, majd a húst. A káposzta másik felével betakarjuk.
  6. A tetejét megszórjuk fokhagyma granulátummal és meglocsolgatjuk olívaolajjal.
  7. Előmelegített 180 fokos sütőben 20 perc alatt összesütjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 798
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

DiaNatura

Mióta szakács: 2012.05.08.
132 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott kelkáposzta, kelrakottas

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

324
kelkáposzta 1 kis db
darált marhahús 50 dkg
sárgarépa 4 közepes db
alma 4 közepes db
lila hagyma 3 közepes db
mangalica zsír 1 ek
majoranna 1 kk
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
lestyán 1 csipet
fehér bors 1 csipet
füstölt pirospaprika 1 csipet
fűszerpaprika 1 teáskanál
fokhagymapor 1 kk
olívaolaj 1 ek