Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paleo töltött paprika

Paleo töltött paprika
Paleo töltött paprika
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kezdő paleosként nem találtam az interneten olyan rizsmentes töltött paprika receptet, ami fedte volna az elképzeléseimet, ezért kénytelen voltam kikísérletezni a sajátomat. És ez mindjárt elsőre olyan finomra sikeredett, hogy a gyerekek észre se vették a különbséget az eredetihez képest! :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felkockázzuk a két hagymát, és kókuszolajon üvegesre pirítjuk.
  2. Az aprítógépben rizses méretűre vágott, kb. harmad fej karfiolt hozzáadjuk a hagymához, és néhány kanál vízzel pár percig fedő alatt pároljuk.
  3. A lábast elvesszük a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk, hozzáadjuk a darált húst, a két tojást, sót, borsot ízlés szerint, az apróra vágott petrezselymet, három kövér gerezd fokhagymát és egy lapos evőkanál pirospaprikát. Mindezt jól összekeverjük, és meg is van a töltelék.
  4. A paprikákat kicsumázzuk, megtisztítjuk a magoktól, és jó alaposan megtöltjük a töltelékkel. Nem kell lazán, vagy lyukat hagyni benne, hiszen a karfiol nem fog megdagadni... :)
  5. A három doboz 500 g-os olasz passzírozott paradicsomot egy nagyobb lábasban felöntjük az egy liter 100%-os paradicsomlével, így tökéletes lesz az állaga. Sózzuk, és belerakjuk egy zeller zöldjét az ízesítés kedvéért (ezt a végén ki lehet dobni). Ha nincs zellerzöld, egy felvágott zeller is megteszi. Adhatunk hozzá még egy kis eritritet is édesítésnek - én két evőkanállal raktam bele.
  6. A paradicsomos szószba óvatosan beletesszük a töltött paprikákat (és a gombócokat, ha maradt még hús), és fedő alatt, közepes-alacsony lángon forrástól számított egy órán keresztül főzzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 973
elküldve: 1
receptkönyvben: 46
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

PaleoPetra

Mióta szakács: 2015.01.12.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

reform töltött paprika, töltött paprika paleo módon, rizsmentes töltött paprika

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

558
vöröshagyma 2 közepes db
kókuszzsír 3 ek
karfiol 0.3 közepes db
víz 1 dl
csirke felsőcomb 500 g
tojás 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
fokhagyma 3 gerezd
fűszerpaprika 1 ek
tv paprika 7 közepes db
passzírozott paradicsom 150 dkg
paradicsomlé 10 dl
zellerlevél 5 db
erythritol 2 ek