Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paleo zellerkrémleves sonkachips-szel

Paleo zellerkrémleves sonkachips-szel
Paleo zellerkrémleves sonkachips-szel
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyámmal együtt mindig olyan levesrecepteken törjük a fejünket, amelyek egészségesek és a fiúk is hajlandóak megenni. A sonka mézesmadzagként hatott rájuk: megkóstolták és megszerették vele együtt a levest is.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A sűrítéshez

A sonkachipshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. A hagymát kockázzuk fel és kezdjük el pirítani az olajban.
  3. A zellert hámozzuk meg, kockázzuk fel és dobjuk a hagymára.
  4. Öntsük fel a húslével, sózzuk, borsozzuk. Főzzük puhára a zellert. 
  5. A zablisztet/ mandulalisztet keverjük el a kókusztejjel és pár csepp citromlével, majd habarjuk be vele a levest.
  6. Turmixoljuk finomra a levest.
  7. A sonkákat fektessük egy zsírpapírral kibélelt tepsibe. Toljuk a sütőbe, pirítsuk ropogósra (figyeljünk rá, mert pár perc elég neki), majd ha meghűlt, tördeljük apró darabokra, ezt szórjuk tálaláskor a levesre.

  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 552
elküldve: 5
receptkönyvben: 123
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

edan

Mióta szakács: 2012.11.12.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zellerkrémleves füstölt sonkakockákkal, paleo zellerkrémleves, zellerkrémleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

edan
edan / edan Mon, 2014-01-27 14:35

Kedves Seteluas, nagyon örülök, hogy ízlett és szívesen.

seteluas
seteluas / seteluas Sun, 2014-01-26 12:30

Kedves Edan!

Nagyon finom! És olyan jó, hogy tejmentes :) Nálunk zabliszttel és zabtejszÍnnel készül, de tökéletes! A húsleves pedig általában vÍz és kurkuma :)
Köszönöm a receptet!!

210
zeller 1 kis db
vöröshagyma 1 kis db
olívaolaj 1 ek
alaplé 1.2 l
2 csipet
bors 0 ízlés szerint
kókusztej 1 dl
zabliszt 1 evőkanál
citromlé 15 csepp
feketeerdő sonka 15 dkg