Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pálinkás hideg meggyleves

Pálinkás hideg meggyleves
Pálinkás hideg meggyleves
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Persze aki nem szeretne alkoholos ételt enni, különösen ilyen melegben, az nyugodtan hagyja ki a pálinkát, bár úgy nem lesz olyan finom. Bár ez egy tipikus nyári étel, de fagyasztott gyümölcsből vagy kompótból télen is elkészíthető.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggyet kimagozzuk.
  2. Egy edényben az olvasztott vajhoz egy kevés lisztet keverünk, majd a tűzhelyről levéve öntünk hozzá tejszínt, jól elkeverjük, hogy csomómentes legyen.
  3. Beletesszük a meggyet, a cukrot, vaníliás cukrot, a szegfűszeget és a fahéjat, és kb. 5 percig főzzük, kevés tejet keverve hozzá.
  4. A tűzhelyről levéve hagyjuk kihűlni, majd betesszük a hűtőbe.
  5. Mikor jól lehűlt, belekeverjük a lehűtött pálinkát, és tányérba merjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 914
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
diéta: tojásmentes
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

meggyleves, fűszeres-pálinkás meggyleves, alkoholos meggyleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

149
meggy 25 dkg
vaj 1 tk
finomliszt 1 csapott ek
főzőtejszín 1 ek
tej 1 ek
1 csipet
cukor 1 teáskanál
vaníliás cukor 1 teáskanál
fahéj 1 db
szegfűszeg 0 ízlés szerint
pálinka 10 ml