Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palóc csirkemáj bernecei nagyhaluskával

Palóc csirkemáj bernecei nagyhaluskával
Palóc csirkemáj bernecei nagyhaluskával
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az étket vőm kérésére találtam ki.

hozzávalók / 5 adag

A szószhoz

A körethez

A májhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Készítsük el először a csirkemájat. A májról vágjuk le a nem odavaló részeket, vágjuk ketté, majd egyenként tekerjük baconbe, és helyezzük tepsibe. 180 fokra előmelegített sütőben készre pirítjuk.
  2. Az olajon futtassuk meg az apróra vágott hagymát, szórjuk meg pirospaprikával, tegyük rá a babot és karikára vágott kolbászokat, engedjük fel egy kis alaplével vagy vízzel. Sóval, borssal, babérlevéllel, zúzott fokhagymával ízesítve készre pároljuk, majd tejfeles habarással sűrítjük.
  3. Lássuk a köretet. A burgonyát héjában megfőzzük, majd krumplinyomón áttörjük, beleütjük a tojást. Ehhez hozzáadunk annyi lisztet, hogy formázható tésztát kapjunk, és ízlés szerinti sót.
  4. Összegyúrjuk egy tálban, majd deszkán folytatjuk a gyúrást, és kígyóformát készítünk a tésztából. Eldaraboljuk, majd gömbölyűre formázzuk.
  5. Forrásban lévő vízben negyed óra alatt kifőzzük.
  6. Tálalás: a nagyhaluskákat a tányér közepére tesszük, körbelocsoljuk a babos-paprikás mártással, majd a közepére helyezzük a sült májdarabokat. Tejföl pöttyökkel díszítjük. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 11 951
elküldve: 4
receptkönyvben: 200
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Cárevics

Mióta szakács: 2014.03.01.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

göngyölt máj zöldbabos szószban haluskával, baconba tekert csirkemáj palócosan haluskával, szalonnába tekert csirkemáj palócosan haluskával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

teszkó
teszkó Mon, 2017-10-23 09:45

Családi kedvenc lett. Az egyszerűség kedvéért néha rizs, vajas-petrezselymes polenta - vagy akár krokett - a köret a galuska helyett.

1358
napraforgó olaj 1 dl
fokhagyma 6 gerezd
vöröshagyma 1 közepes db
fűszerpaprika 2 teáskanál
zöldbab 25 dkg
lángolt kolbász 20 dkg
alaplé 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 3 db
tejföl 3 dl
finomliszt 1 evőkanál
burgonya 1 kg
tojás 1 db
finomliszt 35 dkg
0 ízlés szerint
csirkemáj 0.5 kg
bacon 10 szelet
napraforgó olaj 1.5 dl