Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palócleves 3. - nyári

Palócleves 3. - nyári
Palócleves 3. - nyári
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nagy nyári melegben nagyon üdítő ez a savanykás leves. Második fogásra nincs is szükség...


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldbabot megpucoljuk és kis darabokra vágjuk.
  2. A húst megmossuk és felkockázzuk.
  3. A zöldségféléket meghámozzuk. A répaféléket karikára, a hagymaféléket apró kockára vágjuk.
  4. A kaprot megmossuk és finomra vágjuk.
  5. A zsírban üvegesre pároljuk a vöröshagymát, majd belekeverjük a húst és a fokhagymát. Időnként megkeverve fehérdésig pirítjuk a húst.
  6. Belekeverjük a répát és a zöldbabot és felengedjük vízzel. Sózzuk, beletesszük a lestyánt és a babérlevelet, és kis lángon puhára főzzük.
  7. Amikor már majdnem puhára főtt, a citrom levével savanyítjuk, majd a tejföllel behabarjuk, amiben elkevertük a kaprot.
  8. Rövid ideig hagyjuk forrni.
  9. Forrón tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 109
elküldve: 7
receptkönyvben: 259
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

palócleves citromosan, savanykás palócleves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evamajor91
Evi91 / evamajor91 Thu, 2019-09-05 14:55

Nagyon finom a levesed, ízes, illatos! :) Citromot ugyan nem kaptam a boltban, így ecettel savanyítottam, de azzal is nagyon finom volt. Legközelebb azért időben gondolok a bevásárlásra.
Zöldfűszeres krumpligombócot főztem bele - nem rontotta el.
Köszi!

zsofifa
zsofifa / zsofifa Sun, 2012-01-22 13:46

Hú, hát én ma ezt főztem ebédre. Annyira tetszett a képen, és szimpatikusak voltak a hozzávalók is, hogy ezt a palóclevest választottam. Sajnos hatalmas csalódás, nem ezt az ízt várom egy palóclevestől. A múltkor ugyanígy megjártam a frankfurti leveseddel is. Sajnálom, ne haragudj. Üdv.: Zsófi

zederta
ze(n)derta / zederta Sat, 2012-02-04 22:28

kedves Zsófifa!
én sajnálom, hogy nem az elképzelésed szerint alakultak a levesek.
üdv,
toma

tucsike
tucsike Fri, 2010-08-13 10:27

sonló a román csorbához, a lestyán kifejezetten jó izt ad neki, meg a cirtomlé is. További jó főzőcskézést. Üdv. tucsike

zederta
ze(n)derta / zederta Thu, 2010-08-12 15:55

kedves Bia!
érdemes kipróbálni. mindkettő hozzávaló a savanykás, frissítő ízvilágot "támogatja".
jó sütés-főzést!
üdv,
toma

Bia
Bogi :o) / Bia Thu, 2010-08-12 12:07

Szia kedves zen(derta).Nagyon jó ez a recept,én is szoktam palóclevest készíteni csak egyszerűbb hozzávalókkal.pl. lestyánt és citromot nem szoktam bele tenni,de ez nagyon jól hangzik kipróbálom.Puszi.Bogi

552
zöldbab 600 g
sertéscomb 600 g
sárgarépa 2 db
fehérrépa 1 db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
babérlevél 1 db
lestyán 1 teáskanál
0 ízlés szerint
mangalica zsír 1 ek
citromlé 1 fél citromból nyert
kapor 1 csokor
tejföl 300 g