Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palócleves kasztelo konyhájából

Palócleves kasztelo konyhájából
Palócleves kasztelo konyhájából
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyáron bográcsban is elkészíthető!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymákat meghámozzuk és apróra vágjuk. Egy nagyobb lábasban felhevítjük az olajat, rátesszük a hagymát és üvegesre pirítjuk.
  2. A sertéscombot és a füstölt húst apró kockákra vágjuk, majd a hagymára tesszük. Megszórjuk fűszerpaprikával és fölengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fűszerezzük sóval, borssal, beletesszük a babérleveleket.
  3. Meghámozzuk a burgonyát, megtisztítjuk a petrezselymet és a sárgarépát. A zöldbabot megmossuk, két végét levágjuk, és feldaraboljuk 2 cm-es darabokra. Készíthetjük üveges vagy fagyasztott zöldbabból is.
  4. Ha a hús kezd puhulni, hozzátesszük a zöldbabot, a burgonyát, a petrezselymet és a sárgarépát, és felöntjük kb. 1,5 l vízzel. Még kb. 30 percet főzzük, ameddig minden megpuhul.
  5. A lisztből és a tejfölből habarást készítünk, és besűrítjük vele a levest. Még pár percig főzzük, hogy ne legyen liszt ízű a leves.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 241
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

kasztelo

Mióta szakács: 2014.01.09.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

füstölt húsos palócleves, sertéshúsos zöldbableves, tejfölös zöldbableves sertéshússal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

758
füstölt-főtt tarja 25 dkg
sertéscomb 25 dkg
zöldbab 20 dkg
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
burgonya 4 közepes db
vöröshagyma 2 közepes db
tejföl 2 ek
finomliszt 5 púpozott ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 1 db
napraforgó olaj 1.5 dl
víz 2 l
petrezselyem 2 szál