Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palócleves kétfajta zöldbabbal

Palócleves kétfajta zöldbabbal
Palócleves kétfajta zöldbabbal
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kétfajta zöldbabbal készítem: sárga és zöld hüvelyű babbal.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, és kockára vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, és apró kockára daraboljuk.
  2. A felhevített olajon megpirítjuk a hagymát és a zúzott fokhagymát. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát és a húst. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a fűszereket, és kb. 40 percig főzzük.
  3. Közben felkockázzuk a krumplit, majd belerakjuk a levesbe a zöldbabbal együtt. Ha gyorsfagyasztott a zöldbab, később tegyük bele, mint a krumplit. Öntünk még rá vizet.
  4. Mikor megfőttek, elkészítjük a rántást. Kevés olajon megpirítjuk a lisztet, elkeverjük a tejföllel, majd a leves levével simára dolgozzuk. A levesbe öntjük, és 3 percig forraljuk. A tűzhelyről levéve ecettel ízesítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 617
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

s-moncsi

Mióta szakács: 2010.04.17.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

palócleves, palócleves sertéslapockából, zöldbabos leves sertéshússal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

641
sertéslapocka 50 dkg
zöldbab 30 dkg
burgonya 30 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 0.5 dl
tejföl 3 dl
finomliszt 2 evőkanál
ecet 2 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
babérlevél 2 db
köménymag 0.5 kávéskanál
víz 3 l