Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palócleves Timi konyhájából

Palócleves Timi konyhájából
Palócleves Timi konyhájából
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik nagy kedvencem ez a leves. Nem biztos, hogy a szakácskönyvek így írják az elkészítést, de nekem ez vált be:-). Gyorsan elkészíthető így ez a leves, finom és laktató.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ajánlom mindenkinek, aki szereti a zöldbablevest vagy a krumplilevest, hiszen ez a kettő ötvözete lesz, egy kis finom husival megbolondítva.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Készítünk egy pörköltalapot. Megdinszteljük az összekockázott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük egy pici vízzel, és rátesszük a húst. Megszórjuk ételízesítővel és borssal, majd lefedjük, és hagyjuk, hogy a hús egy kicsit párolódjon.
  2. Mikor már félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldbabot, beledobjuk a babérlevelet, és öntünk rá még két decinyi vizet.
  3. Kb. negyed óra fővés után hozzátesszük a megtisztított és felkockázott burgonyát, és felöntjük annyi vízzel, hogy leves sűrűségű legyen. Beledobjuk a leveskockát, és megvárjuk, míg minden megfő.
  4. Közben a tejfölt simára keverjük a liszttel.
  5. Félrehúzzuk a lábost, beleöntjük a levesbe a habarást, majd megvárjuk, míg újra forr egyet.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 46 931
elküldve: 10
receptkönyvben: 452
elkészítve: 42/58
Facebookon megjelent: -

szakács

siklitimi

Mióta szakács: 2011.10.13.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

zöldbabos leves sertéshússal, raguleves zöldbabbal és burgonyával

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nensy
Nensy Thu, 2015-04-30 07:47

Sokadszorra csinálom a te recepted alapján ezt a levest. Nagyon szeretjük. Nagyon finom.

Tifi
Tifi Sun, 2014-04-20 18:20

Köszi a receptet, nagyon finom lett. :) Elmentve. :)

Boszi13
Boszi / Boszi13 Wed, 2012-04-25 16:53

Elkészítettem, úgy ahogy leírta leves gazdája, nagyon finom. Köszi .
Marcsi

avica
avica Tue, 2012-03-27 06:22

Én még nem csináltam eddig palóclevest. A te receptedet néztem ki a sok közül, és jól választottam. A vőlegényem azt mondta: " Tartsd meg ezt a receptet!" Finom leves!!!

siklitimi
siklitimi / siklitimi Tue, 2012-03-27 06:35

Örülök, hogy ízlett a vőlegényednek! Remélem hosszú-boldog közös életetek során számtalanszor elkészíted még majd!

xtina1992
nokedli / xtina1992 Fri, 2012-03-16 14:20

Énis így csináltam nekem ez volt a legszimpatisabb...:) És nekünk nagyon ízlett hamar elfogyott.:) Köszönjük.:)

kora
kora Wed, 2011-10-26 14:16

Én a palóclevest ,ugy ismerem,hogy egy csokor apróra vágott kaprot teszek bele,isteni finom.

367
sertéslapocka 30 dkg
zöldbab 30 dkg
burgonya 3 db
vöröshagyma 1 közepes fej
babérlevél 2 db
tejföl 2 dl
finomliszt 1 evőkanál
fehér bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
leveskocka 1 db
víz 1.5 l