Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pampuska fokhagymása

Pampuska fokhagymása
Pampuska fokhagymása
42 perc / előkészület: 20 perc sütés: 22 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ciróka-maróka, mit főztél Katóka?

Főztem babocskát, sütöttem pampuskát,

ide tettem-oda tettem,

utoljára jól megettem: Hammm!

Igazán egyszerű elkészíteni, annál is egyszerűbb eltüntetni! Úgy jár rá az ember, mint maci a mézre ;) Levesek mellé vagy után is, szívből ajánlom!

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Kence

ajánlat

A kencébe tehetünk pár csepp citromot.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos vízben elkeverjük a cukrot, egy evőkanálnyi lisztet,nmajd belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
  2. Ezután a többi liszthez öntjük, hozzáadjuk a sót, az olajat, és jól összegyúrjuk, ill. megdagasztjuk. Kb. egy órát kelesztjük meleg helyen, ezt követően ismét dagasztjuk.
  3. Lisztezett deszkán kisebb gombócokat formázunk a tésztából, olajjal kikent formába tesszük őket.
  4. 15 percig pihentetjük, majd előmelegített sütőben, 175 C°-on sütjük. Húsz perc múlva kiemeljük a sütőből, lekenjük a kencével, és további 2 percig sütjük. Kivéve a sütőből, némi pihentetés után fogyasztjuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 350
elküldve: 2
receptkönyvben: 73
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Szani konyhája

Mióta szakács: 2012.03.10.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fokhagymás tejfölös kelt tészta, fokhagymás bucik

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

448
finomliszt 40 dkg
víz 2 dl
friss élesztő 2.5 dkg
cukor 1 ek
napraforgó olaj 2 ek
1 teáskanál
napraforgó olaj 1 ek
tejföl 1 ek
1 kávéskanál
fokhagyma 4 gerezd