Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pamutgombócok

Pamutgombócok
Pamutgombócok
25 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A karácsonyi étkektől eltelve, Dédike receptes füzetét lapozgattuk, és abban leltem ezt a gyöngyszemet. A kevés liszt és keményítő kombináció mindjárt felkeltette a lisztérzékeny érdeklődésem. :) Ma ki is próbáltuk!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretnek való pörkölt és mártásos húsok mellé jó. Mi édes morzsával, lekvárral ettük - így is megállja a helyét. Mivel édesnek készült, így a fűszereket kihagytam belőle, csak sót tettem a krumpliba.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük.
  2. A megfőtt krumpliról öntsük le a vizet, majd törjük össze.
  3. A lisztet a keményítővel keverjük össze, adjuk a burgonyához, majd a folyadékot és a tojást is. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
  4. Gyúrjuk egynemű tésztává. Formáljunk belőle kis gombócokat.
  5. Forró, sós vízben főzzük meg a gombócokat. Gyorsan főnek: ha feljönnek a víz tetejére, forraljunk rajta egyet, és kész!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 121
elküldve: 0
receptkönyvben: 220
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

nyihaj

Mióta szakács: 2011.07.20.
120 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

burgonyagombóc édesnek és sósnak, fűszeres krumpligombóc

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kovacsbmaria
Marika nagyi / kovacsbmaria Wed, 2012-01-04 19:21

Nagyon guszták ezek a kis gombócok, biztosan finom. Kérlek benneteket, ha valaki tudja a tejes gombóc receptjét
írja meg nekem. A Rábaközben ezt ismerték a régi öregek. Nevezték forrázott gombócnak is. Tejjel szokták csinálni.
Lehet,hogy mással is, én még nem ettem, a férjem emlegeti,hogy az anyósom sokszor csinált. Szeretné, ha én
is főznék neki.
Kérlek mindenkit, ha tudj írja meg a receptet!

Előre is köszönöm a fáradozást!
Marika Mama.

Szeva50
Szeva / Szeva50 Wed, 2012-01-04 15:38

Kérdés: Az áttört krumplit nem kell kihűteni mielőtt a lisztet hozzáadjuk?? Éva

nyihaj
nyihaj / nyihaj Wed, 2012-01-04 16:36

A recept nem írta, hogy ki kellene hűteni a krumplit, én kézmelegre hagytam hűlni. Áttörtem, kicsit szétterítettem. Elmostam a krumplitörőt, kimértem a liszteket, előszedtem a többi hozzávalót, feltettem a vizet forrni - ennyi idő pont elég volt a krumplinak :) Hajni

295
burgonya 75 dkg
0 ízlés szerint
finomliszt 8 dkg
étkezési keményítő 8 dkg
tej 2 ek
tojás 2 db
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint