Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pancerotti

Pancerotti
Pancerotti
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pancerotti eredetileg olasz származású specialitás, melyet a délszláv államokban is meghonosítottak.
Ha hasonlítani szeretnénk valamihez, leginkább a fánk és a lángos közötti átmenetet képez, különleges töltött tészta.
Olaszországban eredetileg apró kis falatkákat készítettek, melyek leginkább tejfölös alapúak voltak. A délszláv államok verziója már sokkal nagyobb, emberesebb méretű.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Sonkás-sajtos, gombás-sajtos, sonkás-gombás-sajtos változat is létezik.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd a cukorral felfuttatjuk.
  2. Összegyúrjuk a tésztát, és berakjuk a hűtőbe kb. 20 percre.
  3. Addig elkészítjük a tölteléket, ami csak annyiból áll, hogy felkockázzuk a sajtot és a szalámit, majd összekeverjük a ketchuppal, mustárral, oregánóval.
  4. Mire kivesszük a hűtőből a tésztát, megkel. Kinyújtjuk, majd felszeleteljük, mintha lángost készítenénk.
  5. A tölteléket a tészta egyik végébe rakjuk, a másik végét ráborítjuk, és jól összenyomkodjuk a széleit.
  6. Végül kisütjük az olajban, és már kész is.

  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 25 148
elküldve: 1
receptkönyvben: 408
elkészítve: 10/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Dia

Mióta szakács: 2010.02.20.
4 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: lángos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

töltött lángos, olasz töltött lángos, sós töltött fánk, szalámis-sajtos lángos

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lyrical83
Hajni.SZ / lyrical83 Fri, 2016-12-09 15:55

Végre van receptem a Pancerottihoz! A középiskolai évek jutnak eszembe róla. Szabadkán sokszor ettem ezt a finomságot. Imádtam. Itt Magyarországon nem találkoztam még vele, ezért hálás köszönet érte! Ma megcsináltam, a két kisfiam is csak tolta lefelé egymás után. :-) Több ketchupot használtam, mint amennyi a receptben van.

heiley
Dia / heiley Tue, 2013-05-28 07:05

Nemtudom, hogy Delszlav-e, de a kornyekemen igy csinaljak. Vajdasagbam lakok. :)

fakohaj
fakohaj Mon, 2012-06-11 19:18

Köszönöm! Vagy 10 éve ettem utoljára. A hétvégén én is megsütöm :)

heiley
Dia / heiley Thu, 2012-05-24 10:27

Örülök hogy tetszett. :). Csak akkor szivja magába az olajat, ha nincs jol lezarva a vége, olyankor befolyik, de ha jól le van zarva akkor jól felpuffad.

pincekacsa
pincekacsa Thu, 2012-05-17 10:05

Köszönöm a klassz receptet, megcsináltam és nagyon fini. Féltem, hogy meg fogja szívni magát olajjal, de egyáltalán nem!!!! Aprítógépben összeaprított kolbászt, sajtot és kukoricát tettem bele, de a variálhatósága végtelen. Fokhagymás tejföllel mártogattuk. Tényleg csak ajánlani tudom, és mégegyszer köszönöm.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-02-13 19:39

Még mindig nagy siker :) Már 3x megcsináltam. Tegnap úgy készítettem el, hogy csíkokra vágtam és virslit tekertem bele. A fiam ma már azt kérdezte, hogy mikor csinálok megint? :)
Nagyon jó a recept, igazán sokféle variációban fel lehet használni.
Eddig mindig féltem az élesztős tésztától, mióta erre rátaláltam, mindig van itthon lefagyasztva élesztő.
Jó ötlet volt Heiley :)

heiley
Dia / heiley Sat, 2011-01-29 21:18

Örülök hogy sikerült, és ízlett :).Én is próbáltam már kukoricával, úgy is finom, végülis bármit bele lehet rakni a töltelékbe, csak a szélét jól le kell zárni a tésztának, hogy ne folyjon ki.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-01-29 19:39

Megcsináltam, ez volt ma a vacsora. Nagyon finom és laktató, nagyban hasonlít a pizzához. Nem kicsi adag, de a fiúk ránézésre azt mondták, hogy kevés lesz :)
Én kihagytam belőle a mustárt, mert nem mindenki szereti a családban. Viszont dobtam bele kevés bazsalikomot, és nem túl sok előfőzött kukoricát. Mindenkinek nagyon ízlett, tuti, hogy el fogom még készíteni. Isteni volt, köszönöm a receptet! :)

1084
finomliszt 50 dkg
joghurt 2 dl
tojás 1 db
tej 1 dl
élesztő 5 dkg
sütőpor 1 csomag
napraforgó olaj 1 ek
1 ek
cukor 1 teáskanál
szalámi 25 dkg
sajt 25 dkg
oregánó 0 ízlés szerint
ketchup 1 teáskanál
mustár 1 teáskanál