Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pancho torta

Pancho torta
Pancho torta
84 perc / előkészület: 40 perc sütés: 44 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pancho tortát az orosz konyha remekműveihez sorolhatjuk.  Fürtös fiúcska, a torta elnevezésének értelme. A torta oldalán lévő hullámos minta jelképezi ezt.

A vaníliás ízű krém a málnával és a nagyon könnyű állagú tésztával nagyon finom ízvilágot alkot.

hozzávalók / 10 adag

Vaníliás tortaalap

Kakaós tortaalap

Krém

Bevonás+díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Vaníliás tortaalap

  1. Tojásokat különválasztjuk, a fehérjét a fele cukormennyiséggel és az 1 csipet sóval konyhai robotgéppel kemény habbá fölverjük.
  2. A tojások sárgáját a megmaradt cukrokkal 5 percig jól fölhabosítjuk.
  3. A liszthez hozzákeverjük a sütőport, és váltakozva a tojásfehérje habjával a fölhabosított tojássárgájához hozzákeverjük.
  4. Egy sütőpapírral kibélelt, 26 cm-es tortaformába öntjük, 180 fokon megsütjük, kb 22 percig.
  5. Miután megsült a tésztánk, egy rácsra a tortaformával együtt ráborítjuk, és kb. 30 percig hagyjuk hűlni. A tortaalapot kiszedjük a formából, még a teljes kihűlésig frissen tartó fóliába belecsomagoljuk.

Kakaós tortaalap

  1. Tojásokat különválasztjuk, a fehérjét a fele cukormennyiséggel és az 1 csipet sóval konyhai robotgéppel kemény habbá fölverjük.
  2. A tojások sárgáját a fennmaradt cukrokkal 5 percig jól fölhabosítjuk.
  3. A liszthez hozzákeverjük a kakaót és a sütőport. Váltakozva a tojásfehérje habjával a fölhabosított tojássárgájához hozzákeverjük. Az olajat is belekeverjük.
  4. Egy sütőpapírral kibélelt, 24 cm-es tortaformába öntjük, 180 fokon megsütjük, kb 22 percig
  5. Miután megsült a tésztánk, egy rácsra a tortaformával együtt ráborítjuk, és kb. 30 percig hagyjuk hűlni. A tortaalapot kiszedjük a formából, még a teljes kihűlésig frissen tartó fóliába belecsomagoljuk.

Krém elkészítése

  1. A zselatint vízben megáztatjuk.
  2. Közben 100 ml tejszínt langyosra fölmelegítjük, és fölolvasztjuk benne a fehér csokit.
  3. Kinyomkodjuk a vízből a zselatint, és a meleg tejszínbe beleolvasztjuk.
  4. Az 500 ml tejszínt fölhabosítjuk, majd a joghurtot és a fehér csokis tejszínt is hozzákeverjük. Kicsit folyékony lesz a krém, de a hűtés alatt megszilárdul.

Torta összeállítása

  1. A vaníliás tésztaalapot középen két lapra vágjuk. Az egyik tésztalapra ráhelyezünk egy 2,5 literes tálat, és a szélét körbevágjuk. Ezzel a lappal fogjuk a végén befedni a megtöltött tálat.
  2. A megmaradt tésztákat tetszőleges nagyságú kockákra fölvágjuk.
  3. Egy 2,5 literes tálat kibélelünk frissen tartó fóliával a végét kicsit hosszabbra hagyjuk. Egy konyharuha segítségével jól a tálhoz nyomkodjuk.
  4. Három-négy evőkanál krémet a tálba teszünk, majd vaníliás és kakaós tésztakockákat rakunk rá és újból krémet. Közben málnával is megszórjuk. (Málna helyett a kedvenc gyümölcsünkkel is elkészíthetjük.)
  5. Addig folytatjuk a rétegezést, ameddig a tál teljesen megtelik. Majd a méretre vágott tésztalappal befedjük a tetejét.
  6. Frissen tartó fólával letakarjuk. Egy tányért nehezéknek ráhelyezünk, és 5-6 órát hűtőben hűtjük. De legjobb egy éjszakát.
  7. Hűtés után kicsomagoljuk a tésztát, és egy megfelelő tálcára helyezzük.
  8. 300 ml habtejszínt a habfixálóval fölhabosítunk, és bevonjuk vele a tésztát. Majd újból kb 1 órát hűtjük.
  9. Egy tálban vízgőz fölött megolvasztjuk a csokoládét a vajjal együtt, és egy zacskóba beleöntjük. Pl. fagyasztásra fölhasznált zacskóba.
  10. A zacskó végén egy kicsi lyukat vágunk, és a tortán hosszában hullámos mintát alkotunk. A torta szélét is körbevonjuk vele. Jó étvágyat.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 4 255
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
134 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
kategória: torta
konyha: orosz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

piskótabomba

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

640
tojás 4 db
cukor 100 g
vaníliás cukor 0.5 csomag
finomliszt 110 g
sütőpor 2 kávéskanál
1 csipet
tojás 3 db
cukor 100 g
vaníliás cukor 0.5 csomag
finomliszt 80 g
cukrozatlan kakaópor 30 g
sütőpor 2 kávéskanál
napraforgó olaj 30 g
1 csipet
habtejszín 600 ml
joghurt 150 ml
fehér csokoládé 100 g
cukor 40 g
vaníliás cukor 1 csomag
lapzselatin 6 db
víz 150 ml
málna 100 g
habtejszín 300 ml
habfixáló 1 csomag
csokoládé 50 g
vaj 30 g