Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pandúrleves

Pandúrleves
Pandúrleves
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már jó ideje régebbi idők szakácskönyv kiadványait gyűjtöm, és egyik ilyenben volt ez a recept. Egy mesterszakács ajánlotta ezt a receptet. Ezzel a levessel lett díjnyertes három szakácsversenyen. Nekünk nagyon ízlett. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát tisztítjuk, apróra vágjuk, majd olajon üvegesre pirítjuk.
  2. A húst kockákra vágjuk, a hagymához adjuk és addig pirítjuk, amíg kifehéredik.
  3. Sóval, borssal, pirospaprikával megszórjuk. Tehát pörköltet készítünk.
  4. A gombát tisztítjuk, felszeleteljük, és a húshoz adjuk. Elkeverjük és felengedjük kb. 1,5 liter vízzel.
  5. Amikor a hús félig megfőtt, beletesszük a karikázott zöldségeket, majorannát, kaprot, mustárt.
  6. Amikor a hozzávalók megfőttek, a tejfölt egy evőkanál liszttel jól kikeverjük, a forró levesből egy merőkanálnyit rámerünk, és ezzel is jól elkeverjük. Ezután a leveshez óvatosan hozzáöntjük, és felforraljuk.
  7. Betétnek még csipetkét főztem bele, aminek készítése a Zsenge zöldborsóleves receptemnél található.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 56 678
elküldve: 22
receptkönyvben: 354
elkészítve: 22/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Sweetly

Mióta szakács: 2012.03.15.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: közepes
kategória: levesek
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
diéta: tojásmentes
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertésraguleves gombával, pikáns sertésraguleves, mustáros-tejfölös sertésraguleves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csilla1964
csilla1964 Fri, 2014-02-28 11:00

Most csinálom éppen....és isteni már most, pedig még nincs is egészen kész :) Köszönöm a receptet!

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Fri, 2014-02-28 11:13

Örülök, hogy főzés közben már az illata is "isteni" :) Remélem ízleni fog. Visszajelzés az ízéről is érdekelne :) Köszönöm az üzenetet!

csilla1964
csilla1964 Tue, 2014-03-04 10:44

Az íze is isteni! Aki szereti a pikáns savanykás ízeket, nem fog csalódni benne.:)

275
sertéshús 30 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
sárgarépa 1 kis db
fehérrépa 1 kis db
gomba 10 dkg
tejföl 2 dl
finomliszt 1 evőkanál
mustár 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
kapor 0 ízlés szerint
tárkonyecet 1 teáskanál