Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Panettone Süti MáMohrtól

Panettone Süti MáMohrtól
Panettone Süti MáMohrtól
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsony előtt párom mindig megkívánja. Nagyon finom, tradicionális olasz sütemény! Hasonlít a kalácsra, és jó sok aszalt gyümivel finom! :)

* laktózmentesen is elkészíthető 
 
Az elkészítés videójáért nézzetek el YouTube csatornámra :)

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet felmelegítjük, majd szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni (langyos legyen, ne forró!). Elkeverjük benne a cukor felét, és az élesztőt belemorzsoljuk, elkeverjük. Hagyjuk felfutni 5-10 percig.
  2. A tojásokat kikeverjük a maradék cukorral.
  3. Ha az élesztő még nem teljesen, de már jól felfutott, hozzákeverünk 4-5 ek. lisztet, és hagyjuk felfutni (így készítünk kovászt a panettonénkhoz).
  4. Ha jól felfutott, hozzákeverjük a tojásos cukorhoz.
  5. Hozzáadjuk a rumaromát, a citromhéjat, a gyümiket, és elkeverjük. Majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat is.
  6. Beleöntjük a lisztet, és egy lágy, ragacsos gombócot gyúrunk. (Lágynak kell lennie, nem kell bele plusz liszt). Duplájára kelesztjük.
  7. Ha megkelt, panettone sütőformába vagy (ahogy a YouTube videómban látod) sütőpapírral magasított, 18 cm-es tortaformába tesszük a tésztát, és ismét a duplájára kelesztjük. Közben előmelegítjük a sütőt.
  8. 175°C-on 35-40 percig sütjük (ha barnul a teteje, lefedjük alufóliával).
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 15 940
elküldve: 2
receptkönyvben: 83
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Süti MáMohr

Mióta szakács: 2017.03.18.
31 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

kalács, pannettoni

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

431
finomliszt 750 g
tej 250 ml
vaj 5 ek
friss élesztő 5 dkg
tojás 3 db
cukor 3 ek
citromhéj 1 citromból nyert
rumaroma 4 csepp
aszalt gyümölcsök 10 dkg
kandírozott meggy 10 dkg