Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pangani

Pangani
Pangani
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kölcsön kapott karácsonyi női magazinban találtam ezt a receptet, jó pár éve. Ez egy olasz karácsonyi édesség. Az első kudarc után, amikor félreolvasva a fél decit, fél liter tejet öntöttem bele, és az egészet ki kellett dobni, másodszorra tökéletesen sikerült. Azóta ez az öcsém kedvenc süteménye, és nem számít, milyen évszak van éppen, neki gyakran kell ilyent sütnöm. :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

ajánlat

A képen aszalt ananász és papayadarabkákkal díszítettem, de lehet mazsolával is. A variációknak csak a képzelet szab határt. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat habosra keverjük a cukorral, egy csipet sóval, a vaníliás cukorral és a tojással.
  2. Amikor kellően habos, beletesszük a tejet, a fahéjat, a reszelt citromhéjat, majd kicsit elkeverjük, és a liszt hozzáadásával tésztává gyúrjuk.
  3. Lisztezett deszkán kb. 6x4 cm-es rudakat formázunk, tálcára tesszük és letakarva hűtőben pihentetjük 2 órán át.

  4. A sütőt előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A hűtőből kivesszük a rudakat, felszeleteljük (kisujjnyi vastagságúra; nekem úgy egyszerűbb, hogy kinyújtom, és egy pizzavágóval négyzeteket vágok ki belőle).
  5. Tepsire tesszük és a sütőben megsütjük. (Vigyázat! Nem szabad túlsütni. Érdemes odafigyelni rá, és nem szabad, hogy barnuljon, mert akkor nagyon kemény lesz. Ha egy kicsit képlékenynek tűnik az sem baj, mert megszilárdul ahogy hűl.)
  6. Felolvasztjuk a csokit, elkeverjük az olajjal, félig belemártjuk a sütiket, azután rácsra vagy sütőpapírra tesszük, a tetejére kandírozott gyümölcsöt teszünk és hagyjuk megszáradni.
  7. Sokáig eláll, de nálunk sose volt idő ezt letesztelni.


 

  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 589
elküldve: 1
receptkönyvben: 387
elkészítve: 7/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Évusss

Mióta szakács: 2011.11.20.
5 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek, szilveszter
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fahéjas sütemény, olasz sütemény, karácsonyi sütemény, csokis fahéjas keksz

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Evuskka
Evuskka Sun, 2011-12-11 12:26

Az lenne a kérdésem, hogy ha mostanság (dec.12-13)megcsinálom, az jó még karácsonykor is? Ezt is dobozba kell tenni mint a mézeskalácsot? Várom gyors válaszotokat!!!
Köszi!!

bevvike
Évusss / bevvike Tue, 2011-12-13 13:36

Szerintem biztosan eláll karácsonyig, bár nálunk a tartósság még sose volt tesztelve. Nem kell dobozba tenni, hogy puhuljon, csak sütésnél kell vigyázni, hogy ne piruljon meg, mert akkor lesz kemény nagyon. :)

bevvike
Évusss / bevvike Mon, 2011-12-05 21:33

Húha, még sosem számoltam meg :) de szerintem egy 50-60 darab, de én kb 3x3-as négyzeteket gyártok :)

reka8463
reka8463 / reka8463 Tue, 2011-12-06 16:03

Köszönöm a gyors választ.kisfiamnak szülinapja lesz a jövő héten és gondoltam az oviba jó lenne cukorka helyett(mert mások cukorkát visznek) sütit vinni.de így akkor tuti megcsinálom,ha ilyen kiadós.köszi a receptet.

tuske.moni
tuske.moni / tuske.moni Fri, 2011-12-02 21:40

Nagyon sütiiii :) holnap elkészítjük Andrással, már megvettük hozzá a csokit :) legkésőbb hétfőn elmesélem, milyen lett :) :*

Rebus.hu
Rebus.hu Fri, 2011-12-02 19:40

Nagyon guszta :) Ha lenne itthon csoki, neki is állnék elkészíteni!

1484
vaj 20 dkg
cukor 30 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 1 db
tej 0.5 dl
citromhéj 1 citromból nyert
fahéj 2 tk
finomliszt 55 dkg
étcsokoládé 15 dkg
napraforgó olaj 3 ek
kandírozott ananász 2.5 dkg
kandírozott papaja 2.5 dkg